1. dubna 2014

ODS spustila kampaň jsme Ta pravá ODS

Předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala v úterý představil projekt Ta pravá ODS, kterou vyvrcholí změny ve vnitřním fungování ODS. „Máme dva měsíce po kongresu, který znamenal zásadní změnu ve směřování ODS. Během těchto dvou měsíců jsme se intenzivně věnovali vnitřní obnově ODS. A to není bezvýznamné, protože tradičně platí, že demokracie jako taková záleží na vnitřní demokracii politických stran,“ vysvětlil předseda občanských demokratů Petr Fiala.

 
„Máme fungující tým kvalifikovaných politiků. Máme obnovené profesionální zázemí. Nastavili jsme nová pravidla pro stranické orgány i pro fungování hlavní kanceláře a našich kanceláří v krajích, provádíme reformu manažerské sítě. Zkrátka děláme všechno pro to, aby naše strana mohla dobře pracovat,“ říká Petr Fiala.
 
„Kampaň má své heslo, které se objeví na plakátech a na pozvánkách na debaty ‚Chci s Vámi diskutovat‘, protože Ta pravá ODS je o otevřenosti a komunikaci,“ vysvětluje Martin Kupka, místopředseda ODS. „Projekt Ta pravá ODS také rozvíjí kampaň do voleb do Evropského parlamentu, jejímž jedním z hlavních hesel je ‚Žádné euro, silná koruna, zdravý rozum‘,“ dodává Martin Kupka.
Součástí kampaně jsou i otevřené diskuse předsedy Petra Fialy se členy strany a s veřejností. První z nich začíná v úterý večer na Kladně. „Chci, aby si každý člen mohl říct své k naší politice, protože mi záleží na tom, jaké jsou názory každého z našich členů,“ říká Petr Fiala. 
Z konkrétních kroků, kterými Občanská demokratická strana již prošla, Petr Fiala uvedl například aktualizaci kontaktních údajů na všechny členy, úpravu systému přijímání nových členů tak, aby se každý zájemce o členství nejdéle do čtyř měsíců dozvěděl, jak příslušné místní sdružení jeho žádost posoudí, přijetí vzorových jednacích řádů a zejména zeštíhlení výkonné rady a vytvoření republikového sněmu složeného zejména z předsedů oblastních sdružení; zároveň Petr Fiala zmínil také změnu stávajícího sídla ODS: „Hledáme nové sídlo v centru Prahy. Důvodem nejsou jen úspory, ale hlavně to, abychom byli blíž dění, blíž lidem,“ říká Petr Fiala. 
 
Zásadní důraz ve změnách ve fungování ODS Petr Fiala klade na zlepšení vnitřní komunikace uvnitř strany. „V minulosti velké problémy spočívaly v pocitu nedostatku kvalitní vnitrostranické komunikace. Nedokázali jsme kvalitně našim členům vysvětlovat naši politiku. Já jsem se ihned po kongresu na všechny členy obrátil osobním dopisem, navštívím všechny regiony, máme nový pravidelný newsletter, inovujeme komunikaci na sociálních sítích. Děláme všechno pro to, aby hlas každého člena mohl zaznít,“ říká Petr Fiala. 
 
„Jsem si vědom, že to, co děláme uvnitř, nemusí naše voliče zajímat. Veřejnost chce vidět naši politiku. Ale dobrá pravicová a vůbec jakákoli dobrá demokratická strana nemůže stavět na špatných základech. Museli jsme základy upravit a zpevnit. A jsme již tak daleko, že můžeme začít se skutečnou obnovou, která bude vidět i na veřejnosti,“ uzavírá Petr Fiala.