10. února 2014

Debata s 1. náměstkem primátora města Brna Robertem Kotzianem

Každá politická strana by měla diskutovat s občany a vysvětlovat svůj program nejen v době předvolební kampaně. Místní sdružení ODS v Řečkovicích se proto rozhodlo uspořádat sérii veřejných debat, na kterých vystoupí významní představitelé brněnské ODS.

V úterý 5. února 2014 proběhla diskuse s 1. náměstkem primátora města Brna Ing. Robertem Kotzianem, Ph.D.. Pan náměstek hovořil nejprve o problematice investic na území města Brna, a to především v souvislosti s americkou společností Amazon. Zdůraznil, že on sám i zastupitelé ODS podporují výstavbu a vznik nových pracovních míst, ale je nutné podmínky nastavit tak, aby nedošlo k neúměrnému zatížení okolní dopravní infrastruktury. Dalším tématem byla problematika územního plánování a tzv. suburbanizace, které ovlivňuje územní rozvoj města a koncepci městského parkování. Robert Kotzian také popsal aktuální stav přesunu brněnského nádraží, které rozděluje veřejnost a které se stalo významným tématem nejedněch komunálních voleb. Brno má z hlediska železniční dopravy velmi strategickou polohu, jelikož se nachází na křižovatce dvou železničních koridorů evropského významu. Této polohy musíme využít a vyslat směrem k Evropské komisi a sousedním státům jasný signál, že Brno chce být významným dopravním uzlem a je ochotno přesunout nádraží tak, aby odpovídalo požadavkům moderní vlakové dopravy.

Děkujeme všem občanům, kteří se zúčastnili debaty a vyslechli si postoje ODS.

Těšíme se na další setkání,

MS ODS Brno-Řečkovice a Mokrá Hora

Dana Filipi