8. února 2014

ČSSD něco doma říká a něco jiného v EU dělá

Jan Keller by se lépe se svými názory vyjímal v čele kandidátky KSČM, než ČSSD – pokud si tato chce hrát na standardní demokratickou stranu. Jeho krajně levicové postoje jsou v mnohém neslučitelné se základními pilíři, na nichž stojí euroamerická civilizace – jde zejména o jeho útoky na liberální řád, svobodný trh a volný obchod. Pan Keller je tak svým extremismem jakýmsi levicovým protipólem takového Adama B. Bartoše.

Pan Keller, jako dlouholetý člen předlistopadové KSČ, navíc v minulosti dokázal, že je bezzásadovým oportunistou – viz jeho doslovný výrok: "Jestliže člověk pracoval v oblasti společenských věd, tak předpokladem byl vstup do komunistické strany. Kdybych dělal celý život závozníka, tak jsem dnes mohl být vzorný antikomunista a nadávat na ty, kteří studovali"

Pokud jde o evropský program ČSSD, žádný není. Jsou to opsané floskule z programu Socialistické Internacionály a Strany evropských socialistů. Jejich cílem je posílená a centralizovaná evropská byrokracie, nové regulace všeho a všech, celoevropské daně, navyšování evropského rozpočtu, větší přerozdělování peněz daňových poplatníků, další a další nesmyslné fondy, programy a instituce. ČSSD chce dále oslabovat český stát odebíráním jeho pravomocí a chce nás také co nejdříve vehnat do nevratného chomoutu jednotné měny.

Je také na pováženou, že socialisté něco říkají doma a v Bruselu a ve Štrasburku se chovají zcela opačně. Jako jednu z vládních priorit dnes Bohuslav Sobotka zmínil nezdražování elektřiny, přitom právě tento týden hlasovali europoslanci ČSSD pro její výrazné zdražení pro domácnosti i pro firmy.


Více informací:

Prohlášení Evžena Tošenovského k energetické politice:

http://www.ods.cz/clanek/6615-parlament-prestrelil-pozaduje-40-snizeni-emisi

Prohlášení Hynka Fajmona:

http://www.ods.cz/clanek/6625-cssd-a-kdu-csl-planuji-zdrazovani-elektriny

Ing. Jan Zahradil

1. místopředseda
předseda europoslaneckého klubu