17. ledna 2014

Rozhovor pro Zlínský deník

Libor Lukáš odpovídá na dotazy, které mu položil Patrik Kunčar.

Vzkaz voličům 

Jsem patriot tohoto regionu, ne pouze jednoho jeho města. Potkáváte se se mnou osobně, znáte řadu projektů a věcí, jimiž jsem regionu pomohl. Podporuji vás, ať už jste hasič, myslivec, sportovec, folklorista nebo se věnujete jiné veřejné nebo soukromé činnosti. Funkci senátora vnímám jako službu regionu, ne jako velkou politiku. Mnoho z vás i z vašich přátel mě zná osobně. Zvolte si, prosím, člověka, který tu žije spolu s vámi, pomáhal, pomáhá a chce pomáhat i dál! 

A tito všichni, stejně jako další, zde neuvedení, mě podporují a znají, připojte se k nim: Zdeněk Pšenica, František Hubáček, Jan Rapant, Zdeněk Botek, Stanislav Duháň, Josef Hamšík, David Rumpík, Pepa Náhlovský, Věra Vráblíková, Otto Durďák, Veronika Záhorská, Martin Hamrlík, Pavel Němčický, Petr Viceník, Igor Stránský, Evžen Uher, Bára Basiková, Svatopluk Jabůrek, Oldřich Svojanovský. 

Děkuji Vám, Váš Libor Lukáš 


1. Proč jste se rozhodl kandidovat do senátu a jaké jsou vaše hlavní priority? 

Jsem patriotem tohoto regionu. Tady jsem se narodil, žiji tady s rodinou prakticky celý život, pomáhal jsem řadě měst, obcí, spolků, charitám, jednotlivcům. Ať už jako obyčejný "Libor" nebo ve veřejných funkcích jako "Lukáš". Nechci,aby se na náš region zapomínalo v Praze, ve Zlíně ani jinde. Budu i nadále systematicky podporovat místní charitativní projekty, např. Korunku Luhačovice i další. To jsou mé důvody i základní priority. 

2. Co považujete za největší problém našeho regionu a jaké navrhujete řešení? 

Především zaměstnanost, podmínky pro podnikání, které také tato místa vytváří, a nedostatečnou dopravní infrastrukturu. Proto chci prosadit projekty zvyšující počet zaměstnaneckých míst, napomáhat při zajišťování financování rozvoje dopravní infrastruktury měst a obcí, ať už jde o obchvaty nebo rekonstrukce důležitých silnic. Chci rozvíjet spolupráci se slovenskými partnery a rozvíjet cestovní ruch, který je šetrný k přírodě a vytváří nová pracovní místa. 

3. Jak dál s holešovskou zónou? Do jejího vybudování se již vložilo 1,6 mld. Kč a je stále prázdná. Považujete tehdejší rozhodnutí o jejím umístění v Holešově i dnes za správné? 

Prázdná není. I přes obstrukce hrstky environmentálních aktivistů a především přes pokles ekonomiky, kdy oba tyto důvody do dneška trvají, se v ní podařilo zrealizovat dvě, byť zatím menší investice. Výrobu a technologický park. Uznávám, že je to složitější projekt, než jsem předpokládal, o to více by se na něm ale mělo pracovat. A nezapomínejme na jeho souvislosti. Díky němu se třeba podařilo do kraje přivést dálnici, po které se dnes dostaneme až do Otrokovic. Bez zóny by dálnice stále nebyla. 

4. V čem jste jiný než politici jiných stran nebo čím se chcete vymezit? 

Nemám snahu sedět na dvou a více židlích, kumulovat funkce a platy jako někteří jiní politici. Raději pracuji na konkrétních projektech, z nichž je řada zrealizována přímo v tomto volebním obvodu a v tom chci pokračovat i dál. 

5. Jste členem ODS. Jak vidíte její budoucnost? 

Senátní volby považuji především za souboj osobností a schopností prosadit dobré věci pro daný region a pomoci mu. Tak vnímám i senátorskou funkci a ne tedy jako nějakou vysokou politiku. Proto stranické věci vůbec neřeším, ty obyčejné lidi ani nezajímají, a soustředím se především na region, kterému mohu jako Libor Lukáš pomoci, což jsem už mnohokrát dokázal. 

Libor Lukáš

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel
předseda klubu krajských zastupitelů
krajský zastupitel
člen Stínové asociace krajů ODS