13. ledna 2014

Nebudu hlasovací pajdulák

Že postoupí do druhého kola senátních voleb, bylo jasné teprve ke konci sčítání hlasů. "Dvanáct let mravenčí práce pro lidi přineslo ovoce. Voliči uznali, že jsem dobrý kandidát," reagoval Libor Lukáš (ODS) na výsledky prvního kola voleb.

Co z výsledku vyplývá? 

Pro ODS je to po řadě neúspěchů první uznání. Doufám, že to bude mít vliv uvnitř strany a kolegové uvidí, že usilovná práce pro občany může zaujmout, i když naše značka teď není zrovna žádaná. 

Překvapila vás nějak volební účast? 

Čekal jsem nižší, protože když jsem během kampaně mluvil s lidmi, zjistil jsem, že ty volby nikoho nezajímají. Často se ptali, k čemu je vlastně Senát, jestli má smysl. Takže je jasné, že když té instituci nevěří, k volbám nepřijdou. 

Do druhého kola zbývá týden, jak bude vypadat kampaň? 

Nic měnit nebudu. Dál budu oslovovat lidi v domovech důchodců, folkloristy, hasiče, fotbalisty a další spolkaře. Teď musím přesvědčit ještě další, že jsem z té dvojice kandidátů ten zkušenější, který má vazby a vztahy na to, aby se mohl za region rvát. 

V Senátu má většinu ČSSD, jaký vliv budete jako senátor mít? 

Rozhodně nebudu hlasovací pajdulák. Nechci dopředu říkat, koho podporovat budu a koho ne, rozhodnu se vždy podle konkrétního problému. 


(Autor: Petra Procházková)

Libor Lukáš

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel
předseda klubu krajských zastupitelů
krajský zastupitel
člen Stínové asociace krajů ODS