24. května 2013

1. místopředseda navštívil Temelín, ŘSD i podnikatele

První místopředseda ODS a ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba v pátek spolu s premiérem Petrem Nečasem navštívil Jadernou elektrárnu Temelín, společně s ministrem dopravy Zbyňkem Stanjurou jednal o dostavbě jihočeské dálnice D3 na Ředitelství silnic a dálnic a setkal se také se zástupci Jihočeské hospodářské komory a podíval se do výrazně na export orientované společnosti Grass Czech.

„V České republice dnes šedesát procent výroby elektrické energie stojí na uhlí. To zaprvé dochází a zadruhé, pokud chceme snižovat emise, máme jen pár možností, jak to udělat. Jsou to obnovitelné zdroje, za které naprosto neefektivně utrácíme 40 miliard korun ročně, a dál už mnoho nízkoemisních možností mimo jaderné elektrárny není. Potřebujeme, aby vítkovické hutě, mladoboleslavská Škodovka a další dostávaly stabilní přísun elektřiny v létě v zimě, ve dne v noci. A to obnovitelné zdroje neumí. Právě proto potřebujeme stabilní zdroj energie někde kolem roku 2025 – 2028 do soustavy zapojit,“ zmínil Martin Kuba.

S vedením Správy ŘSD České Budějovice Martin Kuba společně se Zbyňkem Stanjurou jednali o pokračování výstavby dálnice z Prahy přes České Budějovice na hranice. Shodli se na tom, že už letos by měl být v provozu ucelený úsek od hranic Jihočeského kraje až do Veselí nad Lužnicí; v roce 2015 by tak mohla být dálnice hotová až do Českých Budějovic.

V poledne se pak 1. místopředseda ODS setkal se členy Jihočeské hospodářské komory Český Krumlov a odpoledne pak vyrazil do společnosti Grass Czech, která se zabývá výrobou a montáží nábytkového kování a většina její produkce míří na export.

MUDr. Martin Kuba

předseda místního sdružení
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel statutárního města
zástupce hejtmana