18. března 2013

ČSSD nás vrací zpět ke státnímu plánování a řízené ekonomice

ČSSD znovu potvrdila, že si chce na živnostníky posvítit. Jednoznačně dává najevo, že jim chce zvýšit daně a odvody. Porovnání jejich odvodové zátěže se zaměstnanci není férové. Drobní podnikatelé sice státu méně odvádějí, ale zároveň z něj méně čerpají. Nemají některé výhody jako zaměstnanci, jako například placenou dovolenou nebo zaměstnanecké benefity, a denně musí tvrdě pracovat na shánění zakázek.

 
Tvůrcem bohatství všude ve vyspělém světě je především podnikatelský sektor, a ne stát. Pokud toto dnes sociální demokracie zpochybňuje, vrací nás zpět ke státnímu plánování a řízené ekonomice. 
Je úsměvné, že ČSSD nebude hýbat s DPH, ačkoli její mírné zvýšení ještě nedávno považovala za tragédii. Skutečnou tragédií pro důvěryhodnost naší země jsou plány sociální demokracie zvyšovat vládní výdaje, přímé daně a odvody firmám a občanům. 
 
Kam může vést nezodpovědné hospodaření státu, je dnes vidět na Kypru. Reálně mu hrozí, že stát jednorázově zdaní veškeré úspory v bankách. Doplatí na to především domácí střadatelé. Je to krok velmi tvrdý a varující do budoucna. Sociální demokracie svým programem naznačila, že má tímto směrem našlápnuto.
RNDr. Petr Nečas

předseda vlády
předseda strany
člen regionální rady
poslanec PČR