12. března 2013

Přerovské letiště záchranářům zůstane, zopakoval v Olomouci Petr Nečas

Letiště Přerov zůstane i po odchodu armádní vrtulníkové jednotky zachované pro potřeby integrovaného záchranného systému, zopakoval během své úterní návštěvy Olomouckého kraje premiér a předseda ODS Petr Nečas.

„Letiště v Přerově bude dál pomáhat k záchraně lidských životů,“ zdůraznil Petr Nečas. „Považuji za důležité, aby se stát prostřednictvím resortu ministerstva obrany nadále zúčastnil projektu rozvoje letiště v Přerově, to znamená, aby stát z tohoto letiště neodešel."

S omezením počtu vojenských letišť počítá Bílá kniha o obraně, kterou vláda s cílem vybudovat efektivnější armádu schválila v květnu 2011. Přerovské letiště postupně přejde na státní podnik LOM Praha a tamější vrtulníková jednotka se přesune do Náměšti nad Oslavou. „I tak ale po plánovaných změnách Olomoucký kraj zůstane regionem s největším počtem vojenských posádek v České republice,“ dodává Petr Nečas.

Předseda ODS Petr Nečas se v úterý v poledne v Olomouci setká se starosty a dalšími představiteli ODS z kraje, odpoledne pak má v programu jednání s podnikateli z regionu; vpodvečer návštěvu kraje zakončí setkáním Prostějově, na které dostali pozvánku všichni členové ODS v Olomouckém kraji.