11. prosince 2012

Českotřebovské ODS se bohužel nepodařilo přesvědčit zastupitele města, aby odmítli navýšení poplatku za svoz a uložení odpadů.

„Vnímáme to jako prohru. Mám za to, že jsme na stůl položili veškeré argumenty. Z rozpočtu na tento rok je evidentní, že výběr poplatků ve výši 480,- Kč na hlavu náklady spojené se svozem a uložením odpadu nejenom pokryjí, ale že nám část letos dokonce zbyde. To, že město musí dotovat sběrný dvůr, jehož provoz je prostě drahý, to je také fakt – ale také úplně jiná pohádka. To nesouvisí s domovním odpadem. Všichni zastupitelé ode mne dostali dopis, kde jsem jim vše přehledně vysvětlil, přesto 15 z nich, tedy většina, hlasovala pro navýšení poplatku," říká předseda místní organizace ODS v České Třebové Josef Kopecký.

Třebovská ODS podala také protinávrh – svou verzi vyhlášky, která kopírovala navrženou, zachovávala všechny úlevy, zprošťovala poplatku novorozence do tří měsíců života a chataře, kteří mají zároveň trvalé bydliště v České Třebové tak, aby nemuseli platit za chatu i byt, ale pouze za byt – a navíc zachovávala současnou výši poplatku, tedy 480,- Kč. Pro tento návrh ovšem hlasovali pouze zastupitelé ODS.

„Jsme z toho smutní, máme za to, že takto budeme od lidí vybírat víc trochu neoprávněně," říká k výsledku hlasování Kopecký.

Mgr. Josef Kopecký

předseda místního sdružení