3. listopadu 2012

Projev primátora Mladé Boleslavi Raduana Nwelatiho

Vážené kolegyně Vážení kolegové, kdybych měl použít rétoriku Jiřího Pospíšila tak mi dovolte abych Vás i já pozdravil z Tmavěmodrého Mladoboleslavského okresu kde jsme i v těchto katastrofálních volbách získali 30%.

Dámy a pánové, Než se blížeji budu věnovat aktuální situaci v Občanské demokratické straně. Tak mi Nejprve dovolte abych Vás všechny zklamal a možná že nejvíce zklamu Mirka Topolánka. Věrte mi, Opravdu žádný meč ani žádnou šavly u sebe nemám a nikoho se popravovat nechystám.

Jsem totiž občanský demokrat a v demokracii se žádné popravy obvykle nekonají a konat nemají.
A pokud se v demokracii přeci jen nějaká ta poprava koná . Tak tím katem není ani Nwelati ani Nečas ani Stanjura ani žádný jiný jednotlivec.
V demokracii dámy a pánové jediný kdo muže být tím katem a mǔže někoho popravit v politické rétorice je přeci volič.
A teď k situaci ve které se nachází občanská demokratická strana.

Dámy a pánové

pominuli to že jsem zastáncem názoru že politik dělá kampaň pernamentně po celou dobu kdy v politice působí, tak jsem se posledních 6 měścǔ věnoval intenzivně krajské kampani ve střednich čechách.

Kampaň byla dlouhá a intenzivní a Nikdy v minulosti se ve středních Čechách intenzivnější kampaň nedělala. Přesto jsme ve středních Čechách utrpěli neskutečnou porážku.

Nemohu se utěšvat tím že jsme byli na pomyslném celostátním řebříčku ODS druzí, ani tím že jsem obdyržel hodně preferenčních hlasǔ, ani tím že jsme na Mladoboleslavsku kde dlouhodobě pǔsobím získali 30%. To všechno je krásné ale výsledek je prostě totální prohra.

Pavel Drobil říkal a já s ním souhlasím že tři týdny po volbách je krátká doba na to abychom měli zpracovanou podrobnou analýzu která by analyzovala důvody proč jsme prohráli. Přesto mi dovolte abych si dovolil tvrdit, a to i bez jakékoliv analýz, že ty hlavní dǔvody všichni víme a známe.
Vládní reformy: ano možná že to že jsme je neuměli vysvětlit a že to vypadalo jako když to jsou reformy TOP09 kterým se neumíme bránit a že neumíme prosadit naše názory to nám možná pár hlasǔ ubralo.

Ano i to že se dlouhodobě neumíme vypořádat s některými pochybnostmi u některých našich vysokých představitelů to nám možná také pár hlasǔ ubralo a zhoršilo.

Z mého pohledu a nemusíte se mnou vůbec souhlasit, já vnímám rozhádanost poslaneckého klubu a mediální vystoupení menšiny poslanců která odmítla respektovat většinové rozhodnutí poslaneckého klubu za fatální krok který volby nesmírně ovlivnil.

Víte.......kdo si myslí že pravicového voliče zvedneme z židle aby nám šel dát hlas když mu tři týdny před volbami, ústy našich lidí začneme v mediích říkat. Máme špatného a slabého premiéra který ustupuje Kalouskovi. Neděláme pravicovou politiku a možná a nejspíše náš premier naší vlastní vinou padne vláda a to již potřetí. Mi prostě vládnout neumíme. Myslíte si že poté co toto našim pravicovím voličum řekneme má pravicoví volič dǔvod jít k těm volbám a dát nám hlas. Já jsem přesvědčen že ne.

Jak vrátit důvěru v ODS.
Nesmí padnout vláda!!!
Musíme podporovat slušné lidi.
Musíme revidovat a zjednodušit vládní prohlášení
Musíme dávat šanci těm kteří mají podporu veřejnosti, jsou pracovití a mají morální kredit.
Musíme obnovit komunikaci uvnitř ODS a to na všech úrovních.
Musíme kvalitně komunikovat s veřejností.

Prostě pojďme pracovat!!!! A nedávejte šanci těm kteří jen pro posílení svého osobního vlivu který v ODS ztratili jsou ochotni Občanskou demokratickou stranu vidírat a obětovat.

Děkuji přeji krásný večer

MUDr. Raduan Nwelati

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
primátor Mladé Boleslavi
krajský zastupitel

Štítky:
23. kongres ODS K23D