3. září 2012

Projev při zahájení kampaně do krajských a senátních voleb

Projev kandidáta ODS do Senátu Adolfa Beznosky na volební konferenci ODS k zahájení kampaně do krajských a senátních voleb v Mladé Boleslavi.

Vážené dámy, vážení pánové,

je mi ctí, že před Vámi mohu vystoupit, o to více, že se tak děje v Mladé Boleslavi - městě, které je mi již 27 let mým domovem. Proto mi dovolte, abych Vás zde, stejně jako Radek Nwelati, uvítal.

Vážené dámy, vážení pánové,

Za necelých padesát dní nás čekají krajské a senátní volby, které přímo nebudou rozhodovat o osudu centrální vlády, ale nepochybně ovlivní celostátní politickou situaci a náladu ve společnosti. ČSSD se z těchto voleb znovu snaží udělat referendum o námi vedené vládě. Naším úkolem je, aby se rok 2008 již neopakoval. Nejsme to my, kdo na krajích 4 lety takřka neomezeně vládne, nejsme to my, kdo má většinu v senátu.

Nenechme se proto vtáhnout do pasti, kterou na nás ČSSD líčí. Krajské a senátní volby nejsou referendem o současné vládě, ale o vládnutí socialistické šlechty na krajích a v Senátu. Nejsou a nesmí být referendem o daních, či církevních restitucích, ale o rozkrádání a zadlužování krajů, či o socialistických obstrukcích v senátu. Tyto volby nejsou o Petru Nečasovi a jeho ministrech, ale o Davidu Rathovi, Janě Vaňhové, či Michalu Haškovi.

Socialisté znovu a znovu voličům lžou, znovu a znovu sází na populismus a závist toho nejhoršího druhu. Snaží se tvářit líbivě a dělat ze sebe Mirky Dušíny, pod touto navoněnou slupkou je však prohnilá dužina. Kdo čekal, že se ČSSD po Rathově skandálu změní, mýlil se. Kandiduji letos na Mladoboleslavsku a Turnovsku do Senátu a se socialistickým pokrytectvím a přetvářkou se zde setkávám tváří v tvář. Ve Středočeském kraji kandiduje za socialisty na hejtmana člověk, který je s Davidem Rathem spojen pupeční šňůrou, nejinak je tomu i u mého senátního protikandidáta za ČSSD. Takřka nic se nezměnilo, vše jede dle vyjetých kolejí dál. David Rath je sice ve vazbě, jinak se ale osoby a obsazení nijak nezměnilo. Lidé, kteří se ještě před několika málo měsíci bratřili, a poplácávali po zádech s Davidem Rathem, dnes ve volbách kandidují pod heslem "Slušnost a spravedlnost".

Z rozhovorů s řadou z Vás vím, že i Vy máte se socialistickým pokrytectvím podobné zkušenosti. Nebojme se o nich mluvit, nebojme se říkat věci, které jsou pravdivé. Říkejme pravdu o socialistických dluzích, socialistické korupci a socialistických zlodějinách. Pouze tak můžeme zvítězit.

Ing. Adolf Beznoska

člen místní rady
člen oblastní rady
náměstek primátora