19. června 2012

Vedení Brna zahájilo jednání o podpoře fotbalové Zbrojovky

Zahájit seriózní jednání o užší spolupráci a o podmínkách finančního příspěvku na chod klubu – to bylo cílem první společné schůzky vedení města Brna s představiteli FC Zbrojovka Brno.

„Jsme rádi, že se Zbrojovce hned po roce podařil návrat do první ligy – to je místo, které tomuto legendárnímu fotbalovému klubu přísluší,“ řekl předseda klubu brněnských zastupitelů za ODS Libor Šťástka s tím, že je nyní nutné diskutovat o tom, jak by měla spolupráce do budoucna vypadat.

 

Na jednání, jehož se účastnila také náměstkyně primátora města Brna Jana Bohuňovská a předseda a člen městské komise pro tělesnou výchovu a sport Jiří Zorník a Petr Kratochvíl, představil sportovní ředitel a místopředseda představenstva FC Zbrojovka Brno Zdeněk Kudela jednak novou organizační strukturu Zbrojovky, tak i sportovní plány na novou sezónu 2012/2013.

 

„Jsme teprve na počátku, ale umím si představit, že fotbalistům pomůžeme vytvořit dlouhodobě kvalitní podmínky pro fungování a pro zisk sportovních úspěchů, ale také pro práci s mládeží a mladými talenty,“ uvedla rezortní náměstkyně primátora Jana Bohuňovská.

 

„Jsme rádi, že jsme měli možnost s představiteli brněnské samosprávy vstoupit do jednání a věřím, že město Brno bude do budoucna sportu a fotbalu zvlášť nakloněné,“ zmínil po jednání sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

 

Další jednání mezi městem a klubem budou během léta pokračovat s cílem nalezení konkrétní podpory již pro nadcházející sezónu, včetně nalezení optimálního režimu pro stávající domovské zázemí Zbrojovky – městský stadión v Králově Poli. 

Mgr. Libor Šťástka

předseda Klubu ODS v ZMB

Štítky:
tisková zpráva