13. ledna 2018

Předsednictvo občanských demokratů je kompletní

(www.ods.cz) Poté, co delegáti 28. kongresu ODS zvolili předsedou ODS Petra Fialu a 1. místopředsedkyní Občanské demokratické strany Alexandru Udženija, vybrali také 4 místopředsedy strany. Mezi členy předsednictva ODS byli zvoleni: Martin Baxa se ziskem 427 hlasů, Martin Kupka se ziskem 421 hlasů, Evžen Tošenovský se ziskem 304 hlasů a Miloš Vystrčil se ziskem 428 hlasů. Celkem bylo odevzdáno 489 platných hlasovacích lístků.

 
Martin Baxa po zvolení poděkoval delegátům a nastínil svoje úkoly v předsednictvu: „Velice si vážím hlasů, které jsem ve volbě na Kongresu ODS získal, a děkuji delegátům za silnou podporu. Jako místopředseda ODS vložím své síly do toho, aby ODS stále rostla, a chtěl bych se především věnovat prosazování zájmů měst a obcí, na které zejména minulá vláda nakladla mnoho nesmyslných povinností, aniž by je patřičně kompenzovala.“
 
„I já děkuji delegátům za důvěru. ODS je znovu nejsilnější pravicová strana a my budeme dál usilovat o větší důvěru voličů. Budeme dál chránit svobodné poměry a prostředí pro rozumnou politickou diskusi. Jsme moderní otevřenou a zároveň tradiční stranou. To je dobrá výbava pro další období,“ doplnil Martin Kupka.
 
Evžen Tošenovský uvedl: „Velice děkuji delegátům za důvěru, ODS si prošla obdobím rekonvalescence, které skončilo parlamentními volbami a skvělým výsledkem. Nyní je naším úkolem, úkolem ODS, aby se politika opět stala slušným soubojem myšlenek a idejí a já se těším, jak na tom budeme s kolegy pracovat.“
 
„Letos si připomínáme 20. výročí poděbradských artikulů. Tento dokument, který formoval směrování ODS, kladl veliký důraz na svobodu jako jednu z nejdůležitějších hodnot. Léta pro nás byla samozřejmostí, ale v současné době čelí stále těžším zkouškám. ODS se ale vždy stavila do role jejího obhájce a já udělám z pozice místopředsedy všechno pro to, aby tomu tak bylo i nadále,“ uzavřel Miloš Vystrčil.