13. ledna 2018

Projev v rámci politické diskuse 28. kongresu ODS

Hodnocení ODS

Vážené delegátky, vážení delegáti, drazí přátelé,
tak jsme se tu všichni zase po dvou letech krásně sešli. Před dvěma lety jsem připodobnil ODS k vinohradu, který potřeboval pořádně prořezat, aby opět mohl plodit to nejlepší víno. To se podařilo a náš Modrý Portugal opět vyhrává. Krajské volby jsme zvládli se ctí. Jistě jsme krajskými volbami potěšili ekology, protože kdo může říct, že jejich vinohradu pomohl Červíček? 

Ve sněmovních volbách jsme potvrdili, že jsme jedinou alternativou Babišisticko-socialistické vlády a po volbách jsme dokázali, že máme pevné a hluboké kořeny a naše názory jsou stálé a volbami neměnné. Pane předsedo, děkuji! Děkuji, že je ODS v opozici a není ve vládě, kde bychom byli obětním beránkem i za špatné počasí a mohli bychom i za to, že o Vánocích nebyl sníh, protože bychom byli jistě osočení, že jsme ze všeho vánočního sněhu uplácali velkého sněhuláka Olafa z jedné nejmenované pohádky. Ne, nemyslím pohádku o Čapím hnízdě. Hold není Olaf jako Olaf. Ale to nebylo všechno, co se nám podařilo, dokázali jsme zastavit smrtící vlnu EET, což je další velké vítězství všech, co trávili hodiny a hodiny svého času bojem proti této hydře. Ovšem bojím se, jestli jí po každé useklé hlavě nenarostou další dvě nové, ale naši Heráklové s modrou holubicí na štítu to jistě na sněmovním kolbišti nějak zachrání.

Na podzim nás opět čekají volby, pro nás mladé asi nejdůležitější, a to nejen pro nás, ale pro celou ODS. A tady bych chtěl poděkovat dalšímu velmi úspěšnému komunálnímu politikovi a dnes již panu poslanci Kupkovi. Jsem hrdý na to, že mohu říct: to je náš místopředseda! Líbeznice jsou jasným důkazem, že když děláte politiku nezištně a srdcem, tak si to lidé pamatují a zvolí Vás do sněmovny, i když se tomu bráníte a vůbec tam vlastně nechcete. Tímto bych chtěl poděkovat všem dalším zastupitelům, radním, starostům a primátorům, kteří každý den slouží nezištně své obci, a tak dělají dobré jméno nám všem, na Vás stojí ODS, od Vás si my mladí bereme příklad a na Vás jsme hrdí, není tolik času ani možností Vás všechny vyjmenovat, ale ještě jednou děkuji! Tímto bych chtěl popřát všem našim kandidátům hodně štěstí a sil do dalších bojů, které nás všechny čekají a chtěl bych i předem poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se hlásí a nabízejí pomocnou ruku, děkuji a těším se na spolupráci! 

V této chvíli bych chtěl poděkovat svým členům Mladých konzervativců Chomutov, které jsme loni z jara založili a kteří se rozhodli pomoci našemu volebnímu úsilí nejen na kontaktních kampaních, ale dokonce je i velký zájem o samotnou kandidaturu, přátelé, děkuji i Vám a doufám, že Vás jako předseda moc nezlobím! Musím se pochlubit, že za ten necelý rok jsme dokázali z ničeho vytvořit organizaci, ve které je k dnešnímu dni 41 členů a další přihlášené budeme v brzké době přijímat. Sláb jenom ten, kdo ztratil v sebe víru, a malý ten, kdo má jen malý cíl. Měl jsem vizi o MK Chomutov a se schopnými lidmi jsme ji dokázali přetvořit v realitu. A já mám ještě jeden velký cíl, budu dělat maximum pro to, aby se ODS v Chomutově opět vrátila do zastupitelstva, ne proto, že bych si to určil já, ale proto, že tam patří, proto, že tam udělala obrovské množství dobré práce, a proto, že si zaslouží opět přijmout odpovědnost za toto město. Hlavu vzhůru, přátelé, my se vrátíme.

A aby můj projev nebyl jen o dících, ale aby tam byla i špetka kritiky, tak se Vás zeptám: Jestlipak víte, co mají společného Mayové a někteří naši politologové a novináři?
Ne? Já Vám to tedy povím. Všichni předpovídali konec světa a on nenastal. 21. prosince 2012 nám svět neskončil a posledními volbami neskončila ani naše milovaná ODS (kdyby ano, tak by to pro mne osobně konec světa byl). Takže pánové, nebylo by na čase se nám trošku omluvit? My jsme ještě neskončili, neskončíme a ještě Vám všem ukážeme, co všechno dovedeme, protože ODS je připravena vyhrávat budoucí volby! Máme nejlepší předpoklady a nejlepší členy, a to je kombinace, kterou Yes Man nemá!

Děkuji za Vaši pozornost!!

Jiří Richter

člen oblastní rady
OS Chomutov