10. října 2017

ODS: Aby na nás neklekli populisti s komunisty

(www.ods.cz) Občanští demokraté dnes představili závěrečnou fázi kampaně před nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny. Upozorňují na to, že předvolební kampaň by měla být o programu a souboji argumentů, a na to, že České republice hrozí pád na politické dno v podobě vlády populistů s komunisty.

 
„Poprvé od roku 1989 vážně hrozí, že jedna politická strana - strana jednoho muže - získá většinu v parlamentu a klekne na Českou republiku. V tom mu můžou pomáhat komunisté a SPD Tomia Okamury. To vnímáme jako pád na politické dno a nejvážnější ohrožení české demokracie od roku 1989 a jsme připraveni tomuto scénáři zabránit," komentuje předseda ODS Petr Fiala.
 
„Česko potřebuje silnou pravici, a nikoliv rozdrobenou politickou scénu, která vyhovuje Andreji Babišovi a jeho případným koaličním partnerům z KSČM a SPD. Proto se obracím na voliče a žádám je, aby přišli k volbám a zvážili podporu ODS," apeluje Petr Fiala na voliče.
 
„Vládní strany se tváří, že se jich poslední 4 roky netýkají. Ve všech klíčových oblastech a resortech, které by za ekonomického růstů měly být výkladní skříní každé vlády, tato koalice neudělala nic, někde ještě i škodila. V oblasti bezpečnosti snížila rozpočet, v oblasti důchodů zrušila druhý pilíř a neudělala vůbec nic - důchody narostly reálné méně, než za předchozí krizové vlády a výhled do budoucna není žádný. V oblasti infrastruktury jsme se dozvěděli, o čem vládní politici sní, ale výsledky mají znovu zoufalé. Postavili méně dálnic, než předchozí vláda v dobách hluboké hospodářské krize. ODS nabízí program, který řeší všechny aktuální otázky - nízké mzdy, absurdní a rostoucí byrokracii, bezpečnost či náš vztah k Evropě. Víme nejen to, co je třeba dělat, ale víme také, jak to dělat,“ upozorňuje 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.
 
„10 dnů před volbami hrozí, že největší iluzionista české politiky sestaví buď jednobarevnou vládu, nebo slepí koalici s komunisty. My uděláme vše pro to, aby se to nestalo. Využijeme těchto deset dní na to, abychom přesvědčovali lidi, že politika má být slušná, má mít obsah a má v ní rozhodovat program. Budeme pokračovat v Modré vlně: naší kampani za dobrý program, za nižší daně, za méně byrokracie, za investice do vědy, výzkumu, vzdělání a infrastruktury. Budeme říkat lidem, že jsme jednička ve snižování daní a zvyšování mezd, v boji s byrokracií, v prosazování českých zájmů v EU, v ochraně malých živnostníků a podnikatelů. Jsme jednička pro ty, kteří si váží vlastní svobody,“ dodává předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.