9. května 2012

Pardubický region byl historicky první

Výsledky prezidentských primárek v Pardubickém kraji

V prezidentských primárkách ODS, které se jako první konaly v Pardubickém kraji, získal nejvyšší počet hlasů kandidát Přemysl Sobotka 192 (67%), pro druhého kandidáta Evžena Tošenovského hlasovalo 93 členů (33%).

Prezidentské primárky ODS v Pardubickém kraji se konaly v termínu 2. – 4. května 2012. Začaly ve středu 2. května 2012 volebním shromážděním v Pardubicích, na které přišlo s oběma kandidáty diskutovat 130 členů ODS. V následujících dvou dnech mohli členové ODS hlasovat v oblastních kancelářích ODS, případně jiných k tomu předem určených místech.

Voleb v Pardubickém kraji se zúčastnilo celkem 289 členů ODS (z celkového počtu členů 927), což činí účast 31,18%. Byly vhozeny 4 neplatné lístky.

V jednotlivých oblastech se volilo následovně: v oblasti Pardubice volilo 119 členů (34,5% z počtu členů v oblasti), v oblasti Chrudim 65 členů (37,8%), v oblasti Ústí nad Orlicí 74 členů (34%) a v oblasti Svitavy 31 členů (17,7%).

Děkujeme všem členům, kteří se zúčastnili volby, za jejich aktivní zájem!

Pro doplnění:
V prvním volebním týdnu prezidentských primárek ODS se volilo v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, které byly označeny za volební region „Východ“.
V celém volebním regionu se zúčastnilo volby celkem 551 členů ODS z celkových 1.817 členů, což činí volební účast 30,3%.
Ve volbách v celém regionu „Východ“ zvítězil kandidát Přemysl Sobotka, který získal 404 hlasů (74%), Evžena Tošenovského volilo 141 členů ODS (26%). Celkem 6 hlasovacích lístků bylo neplatných.
Výsledky voleb zveřejnila a potvrdila Centrální volební komise ODS.

Jméno vítěze bude po primárních volbách ve všech regionech oficiálně oznámeno 1. července 2012.

Mgr. Jan Čechlovský

člen oblastní rady