6. dubna 2017

Petr Fiala tvořil volební program ODS s občany Libereckého kraje

(www.ods.cz/liberecky) Severočeský Liberec byl ve středu 5. dubna předposlední zastávkou předsedy ODS Petra Fialy na jeho jarní tour po všech krajích České republiky, v rámci které se setkává s občany, podnikateli, učiteli a jinými profesními skupinami a diskutuje s nimi o volebních prioritách ODS pro letošní volby do Poslanecké sněmovny. Zdejší občané tak měli jedinečnou příležitost promluvit do toho, co bude ODS po volbách prosazovat a jaká bude budoucnost naší země.

 
„Máme jasno o tom, s jakými prioritami půjdeme do voleb a jaký program chceme občanům nabídnout. Chceme se soustředit na čtyři oblasti, které jsou důležité pro budoucnost České republiky. Jsou jimi ekonomika a podnikání, omezení byrokracie, podpora vzdělání a bezpečnost našich občanů. Přesto nechceme, aby náš program vznikal někde za zavřenými dveřmi na základě doporučení marketingové agentury. Chceme o něm vést s občany diskusi, chceme se zeptat, co je opravdu trápí, chceme dát prostor jejich vlastním návrhům. Proto jsem dnes mezi vámi,“ řekl v úvodu veřejné debaty, která se uskutečnila ve středu v podvečer v hotelu Liberec na Šaldově náměstí, předseda ODS Petr Fiala. Zároveň zdůraznil, že cílem ODS pro letošní volby je zejména zastavit levicově-populistickou vládu, přijít se silným programem, zjednodušit lidem život a zvýšit jeho kvalitu.
 
Diskuse s občany navázala na odpolední setkání u kulatého stolu s podnikateli a živnostníky z celého Libereckého kraje. Na tomto jednání se přirozeně vedla diskuse zejména o vysoké míře regulace, nastavení daňového systému, elektronické evidenci tržeb a dalších opatřeních zasahujících do svobody podnikání, zavedených současnou vládou. Na obou setkáních předsedu ODS doprovázel primátor Jablonce nad Nisou a lídr ODS pro volby do Poslanecké sněmovny v Libereckém kraji Petr Beitl, který po jednání uvedl: „Malí a střední podnikatelé čelí v současnosti nebývalému útlaku ze strany státu. Ztrácejí motivaci a mnozí z nich například kvůli EET pověsili svou živnost na hřebík. Přitom naše ekonomika je potřebuje. Jsou to lidé, kteří namísto byrokratických překážek a šikanózních kontrol zasluhují podporu a obdiv, protože jsou na státu nezávislí a zároveň se podílí na hospodářském růstu. Proto budeme po volbách usilovat o zrušení EET, zbytečných kontrol a byrokracie a prosadíme zjednodušení daňového systému a snížení daní.“
 
Předseda ODS zakončí svou cestu po krajích ČR v příštím týdnu v Plzni. Ti, kteří se nemohli zúčastnit některého z veřejných setkání, mohou své náměty k volebnímu programu zaslat elektronicky prostřednictvím webu na adrese www.ods.cz/program. Kampaň s názvem „Tvoříme program“ pak vyvrcholí v dubnu závěrečnou programovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.