16. března 2017

Petr Fiala diskutoval v Mladé Boleslavi s občany středních Čech o volebních prioritách ODS

(www.ods.cz/region.stredocesky) V rámci své jarní tour po regionech České republiky s názvem „Tvoříme program“ zavítal předseda ODS Petr Fiala tentokrát do Středočeského kraje. Cílem jeho cesty byla stejně jako v jiných krajích především diskuse s odborníky i s veřejností o programových cílech ODS pro letošní volby do Poslanecké sněmovny.

 
„Rozhodli jsme se, že se při přípravě našeho volebního programu necháme inspirovat přímo od občanů tím, co je dlouhodobě trápí, co by chtěli, abychom prosazovali v příštím volebním období. Proto organizujeme sérii diskusí s odbornou i širokou veřejností a sbíráme podněty, nápady a návrhy na řešení problémů, s nimiž se lidé setkávají. Nechceme, aby náš program byl produktem nějaké marketingové agentury nebo stranického sekretariátu, chceme jej tvořit s občany,“ řekl předseda Fiala v úvodu setkání s veřejností, které se uskutečnilo ve středu v podvečer v Domě kultury v Mladé Boleslavi. Zdůraznil přitom, že ODS samozřejmě má o svých hlavních prioritách a cílech jasno a že se chce soustředit na čtyři klíčové oblasti: ekonomiku a podnikání, omezení byrokracie, podporu vzdělání a zajištění bezpečnosti. „Chceme zastavit levicově-populistickou vládu. Chceme, aby se tu lidem žilo lépe a jednodušeji. Nabídneme veřejnosti silný program pro silné Česko,“ zopakoval hlavní volební cíl.
 
Veřejná debata navázala na odpolední setkání s podnikateli a živnostníky ze středních Čech. Na obou těchto setkáních předsedu ODS doprovázel poslanec a lídr ODS pro sněmovní volby ve Středočeském kraji, ekonom Jan Skopeček. Ten po jednání uvedl: „ODS je připravena znovu s plným nasazením hájit zájmy všech aktivních lidí, malých a středních podnikatelů, kteří jsou motorem naší ekonomiky. Jak ukázalo také dnešní jednání, tito lidé jsou současnou vládou pronásledováni, čelí státní šikaně a neúměrným povinnostem. Nemají čas na rozvíjení vlastních aktivit a ztrácejí motivaci. Tento trend chceme a musíme zvrátit, zrušit řadu regulací, povinných výkazů a kontrol a zejména zjednodušit daňový systém a snížit daně, aby mohli opět svobodně podnikat.“
 
Předsedu ODS čeká v nadcházejících týdnech ještě návštěva sedmi krajů. Další diskuse se uskuteční již dnes v Pardubicích. Ti, kteří se nemohou zúčastnit některého z veřejných setkání, mohou své náměty k volebnímu programu zaslat elektronicky prostřednictvím webu na adrese www.ods.cz/program. Kampaň s názvem „Tvoříme program“ pak vyvrcholí v dubnu závěrečnou ideovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.