10. března 2017

Předseda ODS Petr Fiala diskutoval s občany Karlovarského kraje o volebním programu

(www.ods.cz) Kampaň ODS s názvem "Tvoříme program", jejímž cílem je co nejvíce zapojit širokou i odbornou veřejnost do přípravy volebního programu ODS pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny, pokračovala ve čtvrtek 9. března v Karlovarském kraji. Zdejší občané tak měli příležitost zúčastnit se setkání s předsedou ODS Petrem Fialou, sdělit mu své podněty, připomínky či problémy, se kterými se potýkají, a promluvit do formulování programových cílů strany v dalším volebním období.

„Jsme stranou, která je otevřená názorům veřejnosti. Proto jsme se před letošními volbami rozhodli pro netradiční přístup a chceme dát prostor lidem, aby nám sdělili, co je trápí. Nechceme psát program jako jiné strany pouze ze stranického sekretariátu nebo s marketingovými agenturami. Oceňujeme, když nám lidé řeknou, jakou politiku od nás očekávají," řekl během setkání s veřejností, které se uskutečnilo v sále Krajské knihovny, předseda ODS Petr Fiala. Zároveň doplnil, že ODS samozřejmě má základní představu o volebních cílech a klíčových oblastech, na něž se chce soustředit. „Mezi tyto oblasti patří ekonomika a podnikání, omezení byrokracie, podpora vzdělávání a zajištění bezpečnosti naší země a jejích občanů. Naším cílem je zastavit levicově-populistickou vládu, nabídnout veřejnosti silný program pro silné Česko a zjednodušit lidem život," zdůraznil Petr Fiala.

Veřejné diskusi předcházelo jednání u kulatého stolu s podnikateli a živnostníky z Karlovarského kraje, které proběhlo v prostorách hotelu Dvorana. Obou setkání se zúčastnil také lídr ODS pro sněmovní volby v Karlovarském kraji a radní kraje pro oblast zdravotnictví Jan Bureš, který po jednání uvedl: „Současná vláda dělá vše pro to, aby jakoukoliv aktivitu, jakýkoliv podnikatelský záměr nebo iniciativu zhatila. ODS chce a bude dělat pravý opak. Zjednodušíme daňový systém a snížíme daně. Zrušíme daně, které jsou zbytečné, jako například daň z nabytí nemovitosti nebo daň silniční, a odbouráme zbytečnou byrokracii a agendy." Zároveň zdůraznil, že jednou z klíčových priorit ODS, která má pro obyvatele Karlovarského kraje nebývalý význam, bude jednoznačně rozvoj dopravní infrastruktury a dálniční sítě, který dnes komplikuje zejména složitá administrativa a nízké investice ze strany státu.

Série výjezdů předsedy ODS Petra Fialy do regionů bude pokračovat ve středu 15. března ve Středočeském kraji. V dubnu pak tato tour vyvrcholí závěrečnou programovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.