5. září 2016

ODS: „Strana pro ty, kteří věří ve svobodu a vlastní schopnosti“

Občanští demokraté odstartovali ostrou kampaň k podzimním krajským a senátním volbám. Ústředním zářijovým heslem bude „Strana pro ty, kteří věří ve svobodu a vlastní schopnosti."

 
ODS jde podle předsedy strany Petra Fialy do podzimních voleb s třemi jasnými cíli: „Chceme získat co nejvíce mandátů do zastupitelstev krajů a Senátu. Máme řadu zkušených lidí, starostů, senátorů, ale také renomované osobnosti. Chceme současně přesvědčit občany, že je třeba vyvážit moc současné vlády a prezidenta. Na krajích vládne levice, která má společně s populisty většinu i v Poslanecké sněmovně a Senátu. Na Hradě sedí kandidát vládní koalice. Je čas na vyvážení sil. Současný stav, kdy jedna skupina ovládá celý politický systém, není zdravý. Chceme vrátit politice obsah. Politika nemůže být jenom o rozdávání koblih, ale musí být o tom, jak chceme spravovat tuto zemi, aby se lidem dařilo lépe. Ekonomika roste, nezaměstnanost klesá, ale na svých životech to většina lidí dosud nepoznala. V zářijové kampani přicházíme s dominantním heslem ODS ‚Strana pro ty, kteří věří ve svobodu a vlastní schopnosti‘. Chceme tak dát najevo, že tady nejsme pro ty, kteří potřebují stále nová nařízení, zákazy a regulace. Ale naopak pro ty, kdo stojí na vlastních nohou, pro lidi aktivní a podnikavé bez ohledu na věk či povolání,“ vysvětluje Petr Fiala.
 
„Přicházíme se sadou konkrétních řešení, nepoužíváme prázdná hesla, jako strany vládní koalice. Chceme zemi svobodnou, prosperující a sebevědomou, kde každý občan ctí společenské hodnoty i soukromí ostatních. Kde se rodiny starají o své blízké, myslí na budoucnost a záleží jim na svém okolí. Zemi, kde stát minimálně zasahuje do života obyvatel, poskytuje jim však bezpečnost a ochranu, a dbá na vhodné, přehledné a jednoduché podmínky pro život. A proto je ODS strana pro ty, kteří věří ve svobodu a vlastní schopnosti,“ dodává 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.
 
„Po osmi letech vlády socialistů a často i komunistů kraje přešlapují na místě. Nemají žádnou vizi, krajské vlády už je pouze udržují v chodu. To je málo. Kraje se musí modernizovat, zlepšovat své služby, lákat mladé lidi, aby neodcházeli za prací jinam, ale zůstávali tam, kde mají své kořeny. To chceme změnit, protože občané si zaslouží víc, než nyní od krajů dostávají,“ říká kandidát na hejtmana v Plzeňském kraji Martin Baxa.
 
„V aktuálním Senátu má levice dominantní (pohodlnou) většinu. V situaci, kdy levicová většina ovládá Poslaneckou sněmovnu, nemůže tak Senát plnit roli pojistky proti špatným zákonům. To je třeba změnit. V podzimních volbách máme šanci levicovou koalici v Senátu oslabit, a tím zabránit poslušnému (servilnímu) přijímaní špatných zákonů Senátem. ODS nabízí velmi dobré kandidáty s vysokou odborností a zkušenostmi, kteří by jistě jako případní zvolení senátoři významně posílili autoritu Senátu a kvalitu jeho práce ve prospěch lepšího a jednoduššího života v Česku,“ uzavírá senátor a místopředseda ODS Miloš Vystrčil.