24. června 2016

Pokud se EU radikálně nezmění, je to její konec

Evropská unie, tak jak jsme ji znali, skončila. Brexit není "chybou" Britů. Je důsledkem špatné bruselské politiky, která vede EU do slepé uličky a od krize ke krizi.


Prointegrační ideologové nevidí, ze současná EU nemá podporu občanů a neposiluje Evropu. Pokud se EU radikálně nezmění, je to její konec. Brexit je vítězstvím demokracie, bez ohledu na to, zda se nám výsledek líbí, či ne. Britští občané se vyjádřili jasně a dali nám poslední šanci EU ještě změnit. Jinak Brusel zničí Evropu.

První, kdo měl po Brexitu rezignovat, nebyl britský premiér, ale pánové Juncker, Schulz, Tusk a další. To oni jsou plně odpovědní za současnou situaci. Jejich první reakce však bohužel ukazují, že na svých omylech budou trvat ať to stojí co to stojí.

Jsem rád, že takřka všichni politici napříč politickým spektrem najednou volají "po reformě Bruselu". Škoda, že tak na rozdíl od ODS nečinili v uplynulých deseti letech. Kdyby se politika Unie včas změnila, nemuselo k Brexitu dojít. Největším spojencem Brexitu byli politici v Bruselu, kteří nenaslouchají názorům lidí a jsou odtrženi od reality.

 

Štítky:
evropská unie