8. června 2016

Za ODS budou svůj senátorský mandát ve Středočeském kraji obhajovat Veronika Vrecionová a Jiří Oberfalzer

ODS ve Středočeském kraji u příležitosti představení svých kandidátů pro volby do krajského zastupitelstva seznámila přítomné novináře i s kandidáty pro podzimní volby do Senátu Parlamentu ČR.

Svůj stávající post budou ve volebním klání obhajovat Veronika Vrecionová ve volebním obvodě Mělník a Jiří Oberfalzer ve volebním obvodě Beroun. Oba kandidáti zároveň představili svou vizi do budoucna a hlavní témata své volební kampaně. Veronika Vrecionová i Jiří Oberfalzer obhajují svůj senátorský mandát s podporou Strany soukromníků ČR.
 
„V současné době se výrazně angažuji v boji proti cenzuře internetu, kterou zde zavádí levicová vláda Bohuslava Sobotky a Andreje Babiše. Tato vláda postupnými kroky směřuje naši společnost ke špehování a bonzování, což jsou praktiky, které si možná oblíbili spolupracovníci komunistické tajné bezpečnosti, ale rozhodně s nimi nemůže souhlasit žádný svobodný občan naší země. Chci v Senátu i nadále bojovat nejen proti cenzuře internetu, ale obecně i proti útokům na svobodu jako takovou, kterých zejména v poslední době neustále přibývá. Nechci žít v KLDR, ale v prosperující a svobodné zemi,“ říká Veronika Vrecionová.
 
„Současná vláda vede tuto společnost k závislosti na státu a úplnému konformismu. Nechci zpátky socialismus, v němž talentované řídí podprůměrní a šikovné dusí neschopní. Nechci společnost obřích koncernů, jež s podporou státu ničí malé živnostníky. Podnikaví a tvůrčí samostatní lidé jsou pro stát nezbytností a požehnáním. Chci, aby tito lidé měli prostor, důvěru a podporu. Víc od nás nepotřebují a vše nám vrátí tisíckrát,“ říká Jiří Oberfalzer, který svůj senátorský mandát bude obhajovat již podruhé. 
 
Veronika Vrecionová se narodila v roce 1965. Vystudovala Obchodní fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze. Od roku 2006 zasedá v Zastupitelstvu obce Přezletice, kde působila osm let ve funkci starostky. Ve volbách 2010 se stala senátorkou Parlamentu ČR. V horní komoře působí jako místopředsedkyně Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Je zároveň místopředsedkyní Komise pro rozvoj venkova. V rámci ODS má na starosti problematiku venkova a zemědělství. Je vdaná, má dvě děti. Má ráda cestování, turistiku, práci na zahradě a četbu dobrých knih.
 
Jiří Oberfalzer je absolventem Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval jako učitel fyziky a matematiky na SOU v Malešicích a jako samostatný geofyzik v podniku Geofyzika Praha. V roce 1990 se stal ředitelem Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky. Podílel se na založení nadace Patriae a Forum 2000. Je zakladatelem nadačního fondu Letorosty, který již od roku 2004 finančně podporuje neziskové organizace, dobročinné spolky a další zájmové organizace berounsko-hořovického regionu a na okrese Praha-západ. Zastával funkci manažera společnosti British American Tobacco ČR. Od roku 1999 je členem ODS a dlouhodobě působí jako předseda oblastního sdružení ODS Beroun. V roce 2004 byl zvolen senátorem za ODS a mandát obhájil i v dalších volbách roku 2010. Od téhož roku je i zastupitelem a radním města Králův Dvůr, od roku 2014 je místostarostou. Je členem předsednictva senátorského klubu ODS. K jeho zálibám patří divadlo, včetně vlastní ochotnické činnosti, literatura a rekreační sport. Je rozvedený a má 4 děti.