5. května 2016

Interpelace na ministra zemědělství ve věci neúčasti na jednáních Poslanecké sněmovny

Ústní interpelace poslance Petra Bendla na ministra zemědělství Mariana Jurečku ve věci neúčasti na jednáních Poslanecké sněmovny.

Petr Bendl:

Vážený nepřítomný ministře zemědělství, když jsem vás interpeloval posledně, zdravil jsem vás do Tanzanie a Botswany, tuším, kde jste místo svých pracovních povinností v Poslanecké sněmovně trávil čas. Teď vám tedy mávám do Číny, jak jsem se dozvěděl, protože jste se neúčastnil ani jednání Poslanecké sněmovny tento týden.

Pane ministře, máte horší pracovní účast na jednání Poslanecké sněmovny, než má například premiér České republiky. Téměř minimálně se účastníte jednání Evropské komise nebo Rady ministrů zemědělství Evropské unie. Nejste přítomen při projednávání zákonů, které Ministerstvo zemědělství a ministr zemědělství předkládá. Minule dokonce, protože jste tady nebyl, skončila schůze Poslanecké sněmovny, protože tady skoro nebyl nikdo z jednotlivých ministrů, kteří měli předkládat své zákony jako takové.

Tak se vás chci zeptat, pane ministře, zcela vážně, zdali se nechcete vzdát funkce ministra a nechcete ji dát někomu, kdo bude aktivnější, kdo se bude více účastnit práce Poslanecké sněmovny a zemědělského výboru, bude více komunikovat jak s koalicí, tak s opozicí, protože by to zcela určitě přispělo k práci Poslanecké sněmovny, zemědělské veřejnosti a možná koneckonců i vám, protože vás ta práce zjevně nejenom nebaví, ale neláká.
Ing. Petr Bendl

poslanec PČR