26. dubna 2016

Kladno potřebuje opravit komunikace a znovu nastartovat rozvoj

Lídr kandidátky ODS pro volby do středočeského krajského zastupitelstva jednal v Kladně s bývalým primátorem města Danem Jiránkem, místostarostou Žižic Petrem Kotenem a dalšími zastupiteli města Kladna.

„Je škoda, že se rozvoj bývalých areálů hutí kvůli přípravám regulačního plánu na nějaký čas zastaví. V minulosti se přitom dařilo městu vytvářet podmínky, aby tu aktivní lidé mohli realizovat své záměry. Rádi bychom se k tomu vrátili,“ zmiňuje Martin Kupka.

„Velkou pomocí by bylo, kdyby Středočeský kraj co nejdříve realizoval přivaděč k dálnici z celé průmyslové zóny. Ten plán jsme už představili, nemusel by znamenat astronomické náklady, ale stávající vedení kraje se k tomu postavilo zády. Velmi by pomohla také investice do komunikací uvnitř samotných zón,“ komentoval konkrétní cíle ODS ve městě Dan Jiránek.

Oba také ocenili vysokou hodnotu úspěšné rekonstrukce strojovny Bessemorové ocelárny v areálu bývalé Vojtěšské huti. Krásnou industriální architekturu se přitom podařilo oprášit bez dotací soukromému investorovi.

Během návštěvy Kladna došlo i na diskusi o stavu krajských komunikací. „Viděl jsem fakticky havarijní stav ulice Milady Horákové. Na opravu takto frekventované komunikace by kraj určitě měl najít prostředky. Je to ostuda kraje,“ vyslovuje s politováním Martin Kupka. „Smutné je, že v minulosti byla komplexní oprava této ulice přislíbena, ale nakonec vždy odsunuta,“ upřesnil Dan Jiránek. Mezi priority ODS pro další volební období patří právě souvislé opravy krajských komunikací a budování nových obchvatů obcí a měst.

Na závěr návštěvy ukázal Dan Jiránek jeden z velmi úspěšných projektů města. „Přivedli jsme do města vysokou školu a společně s ní se podíleli také na rekonstrukci několika objektů. Dva tisíce studentů Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT vnášejí do města novou atmosféru a samozřejmě tady také utrácejí peníze,“ popisuje efekt jednoho z významných záměrů jeho iniciátor Dan Jiránek.