23. dubna 2016

Papírování místo aktivity. My chceme tvorbu, růst, svobodu a rozmanitost

Kontrolní hlášení: živnostníci pod stálým tlakem, mají čas jen do pondělí. Sankce za pozdní či chybové hlášení stále nejsou zrušeny. Jak může z MALÉHO vyrůst VĚTŠÍ a VELKÉ, když ho někdo od počátku brzdí a bere mu sílu a odvahu?

 
Jeden by řekl, že touhle dobou malá rodinná firma pilně a s láskou vyrábí do večera, aby dopřála svým zákazníkům jejich oblíbený produkt. Práce je náročná, protože konkurence je vysoká a bojují o přežití. Ale baví je to, často je to smysl jejich života a rodina si alespoň o víkendu dopřeje chvilku klidu.
 
Jste na omylu. Menší podniky a živnostníci teď urputně věnují svůj veškerý čas přípravě kontrolního hlášení. V pondělí totiž mají odevzdat hlášení i ti, kteří ho vykazují čtvrtletně, tj. i ti nejmenší. Místo práce tedy sedí nad papírováním nebo to za ně dělají jiní, ale za pořádně tučný příplatek.
 
Takový obraz společnosti se postupně bude stávat čím dál běžnějším, pokud necháme ministra financí dál ničit zárodky aktivity a kreativity v naší zemi.
 
Jak může z MALÉHO vyrůst VĚTŠÍ a VELKÉ, když ho někdo od počátku brzdí a bere mu sílu a odvahu?
 
Naše vize v Občanské demokratické straně je zcela odlišná. Tvorba, růst, svoboda a rozmanitost, to je vnitřní motor každého organismu (včetně společnosti a státu), který se rozvíjí den za dnem, hodinu za hodinou.
 
Jak to cítíte vy?
 
Ing. Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
uvolněná místostarostka městské části
předsedkyně oblastního sdružení