21. ledna 2016

To už snad stačilo!

Musím se přiznat, že pozoruji značné znepokojení kolem činnosti vlády za posledních několik dnů, týdnů a snad i měsíců. Jedná se především o kroky, které mi v mnohém bohužel připomínají jednání minulého režimu. Jedná se o situace, o kterých jsem si myslel, že je nikdy více nezažiji a to obzvlášť v demokratické České republice 21. století.

 
S obavami vzhlížím ke snahám vlády omezovat svobodu podnikání v naší zemi. Nejedná se pouze o nesmyslnou, neproduktivní a značně omezující elektronickou evidenci tržeb, kterou pan ministr Babiš považuje za dokonalý nástroj potírání daňových úniků, ale která ve skutečnosti povede ke špehování podnikatelů, omezování podnikatelského prostředí a bude sloužit jako bezedná informační studna o každém jednom ekonomickém subjektu na trhu vedoucí přímo do kanceláře největšího podnikatele v zemi. 
 
Jde i o stejně a zbytečně zatěžující měsíční kontrolní hlášení, které musí nově podnikatelé pod hrozbou vysokých pokut měsíčně posílat Finančnímu úřadu. Ptám se, k čemu taková šikana povede? Dle mého soudu k lepšímu výběru daní rozhodně ne.
 
Ale rozhodně nejvíc jsem šokován včerejší zprávou o tom, že Sobotkova vláda schválila program, který má pomocí návodů pro učitele, komiksů, televizních příběhů a knížek naučit děti ve škole soucitu s uprchlíky přicházejícími masově do Evropy z Afriky a Asie. Nezlobte se na mě, to se vláda musí tak snížit, aby pomocí podobné podpásovky na ty nejmenší prosadila svoje pseudohumanistické pojetí světa? To její myšlení zdegenerovalo natolik, že po vzoru marxismu-leninismu začne prosazovat svoje myšlenky a vymývat mozky rovnou v útlém věku těm nejmenším tak, jak to dělal minulý režim?
 
Na rovinu, je mi z toho zle!
Ing. Adolf Beznoska

poslanec PČR
zastupitel statutárního města
místopředseda oblastního sdružení