10. listopadu 2015

Pražský poločas rozpadu

Jako bývalý pražský primátor jen smutně sleduji, jak se v Praze během roku po volbách téměř zastavil vývoj města. Hnutí ANO sice voličům z billboardů slibovalo, jak všechno prostě zařídí, protože přivede na magistrát „tým profíků“.

Zatím ale v hlavním městě zařídilo jen to, že jím (ne)vedená magistrátní koalice nevládne, ale jen se permanentně hádá a vzájemně podráží. Tento stav bohužel začal už v minulém funkčním období, na jehož začátku jsem byl sám primátorem, takže svůj díl politické viny nesu i já. Důvodem, proč se vývoj Prahy téměř zastavil, je především fakt, že se za posledních pět let na magistrátu čtyřikrát změnila vládnoucí koalice.
 
Programem politiků se tak stalo politikaření a ne rozvoj a správa města. Nevede se diskuse, jak dál řešit komplikovanou dopravní situaci či jak vyřešit kouli na noze pražského rozpočtu v podobě Dopravního podniku. Politici současné vládní koalice, pokud vůbec ještě existuje, prostě nemají na takové „malichernosti“ čas. Místo nich se totiž do noci hádají o to, kdo komu posílá za zády esemesky, kdo s kým víc kamarádí a kdo koho víc podrazil.
Doc.MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

poslanec PČR
zastupitel statutárního města
zastupitel

Štítky:
ANO 2011 Praha