6. listopadu 2015

Existuje tajná divize Agrofertu s názvem Policie a Státní zastupitelství?

Pokud ano, tak kdo je zaměstnancem této divize? A jak jsou tito „zaměstnanci“ placeni? Kdo jim zadává úkoly? Jak dlouho už tato divize funguje?

 
 
Toto jsou závažné otázky, které si musíme po několika nedávných událostech klást. Jednou z posledních akcí, která budí mnoho otazníků je zásah komanda spadajícího pod dvojici Ištvan, Šlachta, v Olomouci. Nevíme sice co bylo přesně cílem této další monstrózní akce dvojice Ištvan, Šlachta, ale vše tak trochu nahrává tomu, že hlavním cílem bylo znevěrohodnění současného vedení GIBS a dosažení výměny vedení tohoto kontrolního orgánu policejních složek. GIBS má za úkol kontrolovat činnost policie a tedy i činnost a zákonnost zásahů například Roberta Šlachty, Marka Foglara, ale i dalších. Snahy o ovládnutí GIBS můžeme sledovat již delší dobu. Nejvýraznější postavou tohoto zákulisního boje je již dva roky Andrej Babiš, který pro tento boj bohatě využívá svého mediálního impéria a své pozice ministra financí. Svůj kmotrovský vliv v policii pěstuje Babiš ale již řadu let a obrovský tlak, který v poslední době vyvinul na výměnu vedení GIBS mohl pramenit z jeho obavy z vyšetřování těchto vazeb právě příslušníky GIBS. Podívejme se na postavy několika posledních kauz policie.
 
Svržení české vlády policejním komandem
 
Všichni si jistě pamatujeme na hřímající tiskovou konferenci pánů Iva Ištvana a Roberta Šlachty v červnu 2013. „Zabaveno 150 miliónů, desítky kilogramů zlata, zatčena Jana Nagyová, za pár dní bude obžalován premiér Nečas. Všichni jsou napojení na Ivo Rittiga, kterého taky zavřeme“ atd.
 
 
Po dvou letech to však působí tak, že to byla někým pečlivě připravená akce, která měla za úkol jediný cíl a to odstranění tehdejší vlády. Ta v té době, kromě řady dalších věcí, odmítala ve spolupráci s Energetickým regulačním úřadem podpořit alternativní zdroje elektřiny jako je biomasa a dále se snažila snížit dopady předchozích chybných rozhodnutí o podpoře solární energie. Nepřehlédnutelná věc týkající se zásahu na úřadu vlády byla obrovská a perfektně připravená mediální a zcela nekritická podpora této akce ze strany téměř všech médií.
 
Cíl byl splněn. Vláda Petra Nečase skončila. Prezident Zeman, který vděčí za své zvolení ruskému kapitálu, pak během podezřele krátké doby 12 dnů jmenoval předsedou nové vlády tzv. „vlády odborníků“ (nikdo neví co to vlastně znamená) svého kamaráda Jiřího Rusnoka. Tato vláda hned začala s velkými personálními čistkami. Přestože Zeman původně avizoval, že nové volby budou v září 2013, zůstala tato vládla bez jakéhokoli opodstatnění u moci dlouhých 7 měsíců až do 29. ledna 2014. Tato dlouhá doba perfektně zahrála do karet Andreji Babišovi.
 
Bez zajímavosti není ani fakt, že právě v době policejního zásahu na úřadu vlády kupuje Babiš vydavatelství Mafra s MFDnes, Lidovými novinami či deníkem Metro. Nutno říci, že koupě takovéto společnosti netrvá týdny ale spíše měsíce. Je pravděpodobné, že o koupi bylo rozhodnuto již v lednu 2013, tedy v době, kdy se Andrej Babiš podezřele často scházel s Robertem Šlachtou, který pak vedl zásah na úřadu vlády.
 
Podívejme se na kauzu „Svržení české vlády policejním komandem“ z pohledu personálního obsazení.
 
Čtyři stateční, kteří dostali Nagyovou“ hlásal bombastický titulek Blesku. A kdo byli ti čtyři hrdinové bulvárního deníku? Byli to pánové Ivo Ištvan, Pavel Komár, Petr Šereda a Robert Šlachta. K těmto jménům by bylo vhodné ještě přidat jméno Marek Foglar, podřízený Roberta Šlachty. Když se podíváme na tyto jména blíže a na jejich vazby na současného ministra financí, na to jakou obrovskou mediální podporu mají tito pánové v novinách Andreje Babiše a také na to v jakých kauzách jsme je mohli sledovat, musí nás nutně napadnout děsivá ale bohužel zcela reálná myšlenka, zda tito pánové nemohou být zaměstnanci tajné divize AGROFERTU s názvem Policie a Státní zastupitelství.
 
  • Uveďme si pro příklad několik kontroverzních kauz, kde tito pánové zasahovali.
  • Případ Čunek, který vedl k odvolání tohoto lidoveckého ministra pro místní rozvoj
  • Zásah na úřadu vlády, který se dá s odstupem dvou let a vzhledem k výsledků vyšetřování nazvat jako řízené svržení české vlády policejním komandem.
  • Zásah na Energetickém regulačním úřadě
  • Zásah v Olomouci

Všechny kauzy se vyznačují společným jmenovatelem. Obrovský, mediálně perfektně podporovaný zásah, který nemá žádné výsledky, ale vede k dosažení předem zvoleného politického či ekonomického cíle. Podívejme se na jména některých aktérů těchto monstrózních zásahů a na jejich vazby k ministru financí Andreji Babišovi.
 
Robert Šlachta
 
Na úzké styky a permanentní schůzky současného ministra financí Andreje Babiše s šéfem speciálního útvaru Policie Robertem Šlachtou, upozornil nedávno v časopisu Reportér uznávaný investigativní novinář Janek Kroupa. Tyto schůzky Babiše a Šlachty trvají již několik let. Sám Šlachta schůzky s Babišem nepopírá a vysvětluje je tím, že provádí tzv. „schůzkovou činnost“. Za pozornost určitě stojí schůzky Babiše a Šlachty na přelomu roku 2012 a 2013, tedy zhruba půl roku před svrhnutím vlády Petra Nečase. Na to, že se svrhnutí vlády Petra Nečase připravuje, upozornil zhruba 2 měsíce předem důstojník BIS Vladimír Hučín dopisem, který tehdejšímu premiérovi osobně předal. (Viz rozhovor s Miroslavem Hučínem v Parlamentních listech) Robert Šlachta spolu s Markem Foglarem a pod dohledem Vrchního státního zástupce Ivo Ištvana a jeho náměstka Pavla Komára, tehdy zásah na úřadu vlády přímo vedl.
 
To ale není první Šlachtovo angažmá. Šlachta se účastnil také likvidace lidoveckého ministra pro místní rozvoj Jiřího Čunka. Tehdy ho obžaloval z braní úplatků, ale to se Čunkovi podařilo vyvrátit. Následovala obrovská mediální masáž. Pro připomenutí tehdejší titulky novin například hlásaly: „Milionář Čunek bere sociální dávky“. Milionář byl označen proto, že bydlel v rodinném domku, jehož hodnota byla odhadnuta na 3,5 miliónu. A dávky byly míněny přídavky na děti a za narození dítěte. Další aféru, kterou přidal Robert Šlachta na bedra Jiřímu Čunkovi bylo tzv. sexuální obtěžování jeho psychicky nemocné sekretářky, která si na tuto věc náhle zázračně vzpomněla po pěti letech. V novinách jsme nečetli téměř o ničem jiném. Úkol byl splněn. Ministr Čunek pod tímto obrovským tlakem médií odstoupil.
 
Pro úplnost dodávám, že se Šlachta také účastnil zásahu na Energetickém regulačním úřadu a také zásahu v Olomouci.
 
Marek Foglar
 
Marek Foglar je jeden z blízkých podřízených Roberta Šlachty a také se poměrně intenzivně schází s Andrejem Babišem.
 
Zajímavé je, že tento neznámý policista měl shodou okolností na starosti několik podezřelých kauz, na kterých úplnou náhodou vždy vydělal Andrej Babiš.
 
  • Příkladem může být kauza, kdy Foglar pomáhal Babišovi ovládnout státní podnik ČEPRO. Byl za odvoláním tehdejšího ředitele ČEPRA Tomáše Kadlece (což sice nebyl žádný Mirek Dušín, jen v té době pravděpodobně nešel Babišovi na ruku, ale spíše pomáhal jeho konkurentovi Tomáši Pitrovi). Po jeho odvolání se podařilo Babišovi obsadit velkou část vedení ČEPRA svými lidmi. Důvodem ovládnutí vedení ČEPRA bylo zajištění odběru biosložek od Babišovy firmy PREOL. ČEPRO je hlavním odběratelem biopaliv u nás. PREOL loni u ČEPRA uspěl ze všech dodavatelů nejlépe. Státní podnik od něj odebral skoro polovinu z celkového množství bionafty. Přičteme-li k tomu i dodávky z Primargy, která rovněž spadá pod AGROFERT, dojdeme k číslu 55 procent. (Čísla ve svém článku Kdo ovládá trh s bionaftou uvedl týdeník Dotyk.) Babiš již jako ministr financí posléze díky své nové funkci odstranil své další dva konkurenty – ústeckou Kratolii (kam poslal své podřízené z Finančně analytického útvaru a firmu v podstatě zastavil) a Ekopetrol, které byla zrušena registrace distributora pohonných hmot a jeho firma PREOL je tak nyní jediným tuzemským výrobcem bionafty, který Čepro zásobuje. Andrej Babiš se snažil získat vliv v ČEPRU už před několika lety právě za pomoci policisty Marka Foglara. Dnes, v roli ministra financí, kdy pod něj ČEPRO přímo spadá, zde má úplně volné nekontrolované pole.
  • Foglar od počátku vedl tým, který měl na starosti případ Jany Nagyové. Pod vedením Roberta Šlachty a Ivo Ištvana dotáhli toto absurdní svržení české vlády policejním komandem do zdárného konce. Vše za obrovské dva roky trvající mediální podpory Babišových médií.
Ivo Ištván
 
Ivo Ištván byl jmenován do funkce vrchního státního zástupce tehdejší ministryní spravedlnosti Vlastou Parkanovou. V roce 2008 byl za zmanipulované a tendenční vyšetřování kauzy Jiřího Čunka na návrh Nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké odvolán. Po 4 letech ho na návrh nového nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana jmenoval zpět do funkce tehdejší ministr spravedlnosti za ODS Jiří Pospíšil. Pospíšil po své neúspěšné kandidatuře na místopředsedu ODS z ODS vystoupil a přešel do
TOP 09, kde kandidoval do europarlamentu. V ODS po sobě zanechal mnohamiliónové dluhy svou za volební kampaň.
 
Ivo Ištvan je zapleten do řady dalších podivných vyšetřování. Jako příklad uveďme jeho zásah na Energetickém regulačním úřadě. Vedoucí tohoto úřadu Alena Vitásková je dlouhodobě pod obrovským tlakem, jak Andreje Babiše, tak některých vrcholných představitelů ČSSD. Důvodem pokusů o její odstranění je více. Jako příklad uveďme třeba to, že tento úřad odmítl v roce 2013 návrh na zvýšení výkupní ceny elektřiny z bioplynových stanic. Návrh na toto zvýšení dal několik týdnů po svém zvolení poslanec za ANO Jaroslav Faltýnek. Shodou okolností hlavní představitel AGROFERTU. AGROFERT bioplynové stanice přímo vlastní ale také jedna z jeho firem je ve velkém vyrábí. Pokusů o odstranění Vitáskové jsme viděli již několik. Tentokrát to ale vypadá, že Andrej Babiš již nenechal nic náhodě a svěřil akci pětici odborníků Šlachta, Foglar, Komár, Ištvan a Šereda – pravděpodobných zaměstnanců divize AGROFERTU s názvem Státní zastupitelství a Policie.
 
Ivo Ištvan je podepsán spolu s dalšími „statečnými“ samozřejmě také za razií na úřadu vlády. To byla připravená resp. až přespříliš připravená akce. Zasahovalo přes 400 policistů!!! Konalo se 31 domovních prohlídek. Zásah, který se konal mezi půlnocí a jednou hodinou v noci byl hned druhý den ráno pečlivě popsán a komentován pravděpodobně předem připravenými články ve většině novin. Titulky, se kterými se nedalo polemizovat. „Zabaveno 150 miliónů korun, desítky kilogramů zlata, máme Rittiga, vše vede Nagyová. Všechny zavřeme“.
 
Podívejme se ale na tento zásah Ištvana, Šlachty, Foglara a dalších blíže. Podívejme se na lidi, které zatkli, a na jejich funkce. Jejich zatčením byla do jisté míry ohrožena bezpečnost naší země. A pokud je pravda to co uvádí Vladimír Hučín, bývalý vysoký důstojník BIS (ten na to, že se připravuje svržení české vlády v čele s premiérem Nečasem) upozorňoval premiéra Nečase již dva měsíce před zásahem), tak je jasné, že tito pánové museli pracovat na něčí pokyn. Pokud by totiž zásah na úřadu vlády byla jen jejich svévolná akce, tak by dnes buď vládli České republice jako vítězové policejního puče, a nebo by byli po právu souzeni jako zločinci, kteří zneužili svých veřejných pravomocí. Zatím se však přes všechny neúspěchy jen vyhřívají na výsluní Babišových a Křetínského novin. (viz Kolaborace, strach a lhostejnost). Podívejme se na zásah na úřadu vlády z pohledu funkcí zatčených osob a jejich pravomocí.
 
Kdo byl zatčen?
 
ředitel Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník
 
Vojenské zpravodajství je zpravodajská organizace zabývající se získáváním informací o možném ohrožení vlastních vojenských jednotek, vojenských objektů a subjektů s armádou spojených. Dále zajišťuje údaje o teroristickém riziku či hrozbě organizovaného zločinu a své špiony vysílá i do zahraničí, hlavně do rizikových oblastí. Posudky těchto zpravodajců jsou klíčové i při udělování či odebírání bezpečnostních prověrek zaměstnanců ministerstva obrany a armády.
 
šéf Úřadu vlády Lubomír Poul
 
K jeho úkolům patří příprava programu práce vlády a jejích orgánů a vytváření podmínek pro plynulý chod práce vlády a jejího předsedy, koordinace a kontrola plnění úkolů vlády Vedoucí úřadu vlády přímo řídí ty útvary úřadu, které nepodléhají přímo některému členovi vlády. Všechny útvary úřad vlády koordinuje a řídí je po pracovněprávní stránce.
 
šéfové vojenské rozvědky Milan Kovanda a zpravodajec Jan Pohůnek
 
Vojenská rozvědka je jednotná ozbrojená zpravodajská služba. Zabezpečuje informace o možném vojenském ohrožení České republiky, o činnostech namířených proti obraně ČR, vyhodnocuje riziko terorismu, organizovaného zločinu a sabotáží namířených proti ČR. I při pouhém podezření musí jednat a zabránit potencionálnímu ohrožení premiéra ČR.
 
Jana Nagyová, ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády
 
Kompetence ředitelky Sekce kabinetu předsedy vlády Jany Nagyové byly a musely z titulu její funkce být obrovské. Že se vyvinul vztah mezi ní a premiérem ,není sice nic chvályhodného, ale zároveň to není nic, co by opravňovalo policejní komando k beztrestnému vtrhnutí na úřad české vlády. Každý premiér má svého vrchního ředitele kabinetu předsedy vlády. Panu Sobotkovi vykonává tuto funkci paní Běla Hejná. Její pravomoci a vliv jsou též obrovské. Jaký bere plat? Jaké bere odměny? Jana Nagyová brala včetně odměn nějakých 120 000 měsíčně. Stejný plat bere jistě i paní Hejná, ale to najednou nikomu nevadí.
 
Tři poslance Parlamentu České republiky
 
Jednalo se o poslance Tluchoře, Šnajdra a Fuksu. Ti byli zatčeni za to, že jim bylo údajně přislíbeno, že budou zaměstnáni v některé ze státních firem. Ovšem za normální plat. Radmila Kleslová z ANO bere podle informací z tisku ze státních a městských firem kolem 1 milionu měsíčně, pan Faltýnek, místopředseda ANO pobírá údajně také kolem 1 milionu měsíčně. Syn pana Faltýnka je zaměstnán ve vedení městské teplárenské firmy. Kde je Šlachta, Ištvan, Komár Foglar teď? Proč znovu stejně razantně nezakročí proti těmto nešvarům? O trafiky paní Kleslové či Faltýnka z ANO se nezajímají ani novináři. Proč?
 
Ministerstvo spravedlnosti se na základě rozhodnutí soudu muselo všem třem poslanců omluvit touto formulací: „Česká republika se omlouvá za nezákonný postup a nezákonné trestní stíhání poškozeného Marka Šnajdra, Ivana Fuksy a Petra Tluchoře, které vedlo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, jakož i za jeho nezákonnou vazbu. Tento nezákonný postup vedl k profesní a společenské újmě poškozeného, za což se Česká republika všem třem poškozeným omlouvá.“ Následně všem třem muselo vyplatit i odškodné, které bylo zaplaceno z našich daní.
 
Celou tuto neskutečně drahou a obludnou akci spustili tito pánové prý kvůli tomu, že Jana Nagyová nechala sledovat dvěma příslušníky rozvědky tehdejší manželku premiéra. Viděli v tom, zneužití její pravomoci z důvodů žárlivosti. V nedávném rozsudku se ukázalo, že v tom žádná žárlivost nemohla ze strany Nagyové být, protože v té době již Nečas s bývalou manželkou nežil a na rozchodu byli již několik měsíců dohodnuti. A vojenské zpravodajství se musí ohrožení premiéra i jeho nejbližších věnovat i při pouhém podezření. Pokud by měli pánové Šlachta, Ištvan a spol. přesto podezření, že ředitelka sekce kabinetu premiéra překročila své pravomoci, stačilo na to upozornit asi jen dopisem, a ne zásahem 400 policistů a svržením celé demokraticky zvolené vlády.
 
Jsou zde jen dvě možnosti. Buď se prokáže, že pánové Šlachta, Ištvan a jejich spolupracovníci měli pravdu, a pak ať jsou souzeni ti, co se provinili, a nebo pravdu neměli a tito pánové by měli za svá rozhodnutí a činy nést plnou odpovědnost a měli by být postaveni před soud za zneužití veřejných pravomocí.
 
Další znepokojivou věcí kromě úzkých vazeb těchto policistů na Andreje Babiše je i nezvyklá podpora svržení české vlády prezidentem Zemanem. Ten dokonce pozval na hrad Ivo Ištvana a pogratuloval mu k bezchybnému zásahu na úřadu vlády.
 
Bývalý důstojník BIS Vladimír Hučín k tomu říká: „Jestli padla vláda kvůli tomu, že Jana Nagyová nechala sledovat premiérovu ženu, tak takový Miloš Zeman už by musel být dávno ve výkonu trestu. Co ten nařizoval v době svého premiérování tajné službě, a co ta prováděla jenom v případu Markéta Regecová (kadeřnice z Hranic, která, i když byla pod obrovským tlakem, odmítla prodat pozemky pod cenou kvůli výstavbě továrny firmy Philips a nakonec vyhrála). Byly to zločinné praktiky, které nařizoval Miloš Zeman a které ochotně vykonával současný ředitel BIS generál Lang. Pokud jde o údajné krácení daně, za nějaké kabelky Jany Nečasové tak zde je zjevné jedno: náklady na související zásahy čtyř stovek policistů, minimálně dva roky se táhnoucí vyšetřování a soudy jistě vysoce převyšují onen hypotetický daňový únik, což ovšem není míněno jako obhajoba daňových úniků. Nicméně když kabelku „zapomněla“ zdanit po svém návratu z New Yorku Monika Babišová, tak se to v médiích přešlo jen milými články z řad módní policie.
 
Závěr
 
Propojení „čtyř statečných“ a Andreje Babiše je alarmující. Pokud existuje tajná divize AGROFERTU s názvem Policie a Státní zastupitelství, tak může být během několika týdnů odstraněn kdokoli z nás. Stačí jen rozkaz od šéfa.
 
Obrovské personální výměny, které Babiš provádí na ministerstvu financí, by určitě stály také za prověření. Zejména minulost a vazby důležitých úředníků např. na StB. Během roku vyměnil Babiš na ministerstvu financí okolo 700 úředníků. To se nestalo za celou historii českého ministerstva financí. Kdo na MF kontroluje zda platí daně AGROFERT? Jak je možné, že ministr financí odpustil AGROFERTU zaplacení 1,5 miliardy daní?
 
Alarmující jsou ale i jeho personální výměny v dalších důležitých státních firmách jako ČEPRO, MERO, FAÚ a dalších. Naší pozornosti a hlavně pozornosti médií a policie by neměla ujít ani Babišova snaha o ovládnutí kontrolních a regulačních orgánů jako jsou NKÚ, ÚOHS, ERU, a další.
 
Vzhledem k rozsahu a personálnímu záběru je jasné, že tyto aktivity nemohou být dílem jediného člověka. O to obludněji působí, když si důsledky těchto čistek domýšlíme v souvislosti s Babišovou minulostí a jeho vazbami na KGB. (viz článek Kolaborace, strach a lhostejnost).
 
 
Ing. Michael Pánek

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
uvolněný starosta města