26. září 2016

Jak nalákat lidi, aby neměli důvod z regionu odejít

Podnikatelé si zaslouží větší přívětivost

Jakub Unucka ODS

Musíme do mladých investovat. Utíkají už jako studenti, a proto se musí začít už ve škole. Kraj musí nabídnout takové školy, aby studenti po jejich absolvování mohli nastoupit ihned do práce, a ne na pracovní úřad. A ti, co chtějí podnikat, aby k tomu měli co nejlepší podmínky.
Chceme, aby náš kraj byl k začínajícím podnikatelům nejpřívětivější z celé republiky. V mladých lidech je ukrytý obrovský potenciál, jen ho zatím nedokážeme využít. Navštívil jsem několik podnikatelských inkubátorů a byl jsem doslova nabit jejich energií. Do podobných projektů chci jako hejtman investovat. To jsou peníze, které se mnohonásobně vrátí.
Ale musíme investovat nejen peníze. Aby mladí cítili v kraji perspektivu, musí být na svůj kraj hrdí. Aby se kraji vrátila prestiž. Musíme přestat na náš kraj nadávat.
Myslím si, že náš kraj je nejlepším místem pro život. A chci o tom přesvědčit i ostatní. Včetně těch, kteří už dnes uvažují o odchodu. Sám mám sedmnáctiletou dceru, která zvažuje, kde bude studovat a žít. Udělám vše pro to, aby v našem kraji zůstala. Ona je mojí osobní motivací.