1. listopadu 2016

Tisková zpráva KZ ODS Vysočina z 1.11.16

Krajské zastupitelstvo dnes zvolilo nové vedení Kraje Vysočina. Náměstkyní hejtmana pro kulturu, památkovou péči, cestovní ruch a mezinárodní vztahy se stala Jana Fischerová (ODS). Došlo tak k naplnění koaliční smlouvy mezi ČSSD, ANO, ODS a Starosty pro Vysočinu.

Před ustavujícím jednáním krajského zastupitelstva byly také zveřejněny nové informace ohledně členství Josefa Pavlíka (kandidáta na náměstka hejtmana za ANO 2011) v Lidových milicích. Klub krajských zastupitelů ODS považuje jeho prohlášení na jednání zastupitelstva, kterým své členství v této organizaci vyloučil, za zásadní. Toto prohlášení umožnilo zastupitelům ODS naplnit koaliční dohodu v plném rozsahu.

„Pakliže by se ale v budoucnu ukázalo, že pan Pavlík členem Lidových milicí v rozporu se svým prohlášením byl, ODS bude požadovat, aby z toho v první řadě vyvodil závěry pan Pavlík. Pokud by se tak nestalo, zástupci ODS by z koalice odešli,“ okomentoval stanovisko Klubu krajských zastupitelů ODS Vysočina jeho předseda Miloš Vystrčil.

Více informací:

Miloš Vystrčil
předseda KKZ ODS Vysočina
tel. 606 767 544
milos@vystrcil.cz