11. ledna 2014

Občanští demokraté dnes zvolili nové vedení kraje

Zlín – 11.1.2014. Dnes v hotelu Baltaci se konal regionální sněm ODS Zlínského kraje, na kterém si občanští demokraté zvolili na další dva roky nové vedení.

Dosavadní předseda Libor Lukáš oznámil, že již kandidovat nebude a na jeho místo byl zvolen Stanislav Blaha, místostarosta Uherského hradiště, který obdržel většinovou podporu sněmu také na místo člena výkonné rady ODS. Za místopředsedu regionu byl zvolen dlouholetý starosta Valašského Meziříčí Jiří Částečka.

„ Jsem připraven se podílet na obnově důvěry naší strany v tomto regionu a navrátit obsah politice ODS. Těší mě, že opět zvítězil většinový názor a ne zákulisní dohody“ sdělil nový předseda Stanislav Blaha.

Sněm byl okořeněn společným sledováním výsledků doplňovacích voleb do Senátu, které dopadly pro ODS nadmíru úspěšně, protože kandidát ODS Libor Lukáš postoupil do druhého kola.

„Nalilo nám to novou krev do žil a je to signálem, že ODS má voličům stále co nabídnout a nestává se pouhou druhořadou opoziční stranou. Děkujeme našim voličům za hlas v prvním kole a doufáme, že ho podpoří i v druhém kole. Osobně Libora Lukáše podporuji a věřím v dobrý výsledek“ řekl Stanislav Blaha.

Regionální sněm navštívil profesor Fiala, kandidát na předsedu ODS, který si řekl o podporu občanských demokratů ze Zlínského kraje. Delegáti jej podpořili a přislíbili podporu na 1. místopředsedu europoslanci Janu Zahradilovi, který se sněmu rovněž účastnil.

Občanští demokraté odjíždějí na 24. kongres ODS jednotní a s novým vedením. 

Ing. Stanislav Blaha

předseda místního sdružení
předseda regionální rady
místostarosta

Štítky:
Zlínský kraj