8. dubna 2013

Občanští demokraté sněmovali v Luhačovicích

„Agenda 2014“ stanovuje program, který ODS bude prosazovat do konce řádného volebního období, tedy v letech 2013 a 2014. Hlavním cílem pro ODS bude - obnovení hospodářského růstu, snížení nezaměstnanosti a zvýšení reálných mezd

Sněmu se zúčastnil i premiér a předseda Občanské demokratické strany Petr Nečas, který absolvoval v domovském regionu dvoudenní pracovní návštěvu. 

Jednání občanských demokratů bylo nevolebním setkáním, protože se konalo v polovině současného volebního cyklu.

Bylo schváleno hospodaření strany v loňském roce a rozpočet na rok 2013. K dalším bodům programu patřila zpráva předsedy regionu a diskuze k vnitropolitické situaci v ČR.

Premiér Petr Nečas se podrobně zabýval programovými prioritami pro supervolební rok 2014. V této souvislosti zdůraznil, že „Agenda 2014“ stanovuje program, který ODS bude prosazovat do konce řádného volebního období, tedy v letech 2013 a 2014. Hlavním cílem pro ODS bude - obnovení hospodářského růstu, snížení nezaměstnanosti a zvýšení reálných mezd.

Petr Nečas se na své dvoudenní návštěvě setkal i s podnikateli v prostorách firmy Barum – Continental v Otrokovicích. Rovněž došlo na diskuzi se starosty, funkcionáři strany a v neposlední řadě i s členskou základnou.

Předseda regionu Libor Lukáš v rámci diskuze doporučil zařadit mezi prioritní cíle v „Agendě 2014“ - zrychlené daňové odpisy pro podnikatele, přikázat zákonem aby rozhodování UHOS bylo ve lhůtě nejdéle 60 dnů, daňově zvýhodnit firmy které umožní studentům získat zkušenosti přímo v praxi a rovněž vyzval upravit enviromentální legislativu, tak aby došlo ke zjednodušení a urychlení byrokratických procesů v rámci územních a stavebně - správních řízení.

Účastníci sněmu se převážně vyjadřovali v tom smyslu, aby politika ODS směřovala zejména k tradičním voličským skupinám, mezi které patří živnostníci, osoby samostatně výdělečně činné, nebo vzdělaní a tvořiví lidé… V programové „Agendě 2014“ je na tyto cílové skupiny kladen zvláštní důraz.

Štítky:
Zlínský kraj