10. července 2014

Cokoliv nad deset procent bude úspěch, říká nejmladší šéf ODS Bellu o nadcházejících komunálkách

Reformní kurz žižkovské ODS, která razantním způsobem nastoupila obnovu a do svého vedení zvolila novou generaci politiků, slaví úspěchy i na celopražské úrovni. Nového žižkovského předsedu Alexandera Bellu si pražští občanští demokraté zvolili dokonce za jednoho z lídrů pro podzimní volby, kde bude společně s exprimátorem Bohuslavem Svobodou a novým pražským šéfem ODS Filipem Humplíkem bojovat o přízeň voličů.

Na pražské kandidátce, stejně jako mezi kandidáty žižkovské ODS do místního zastupitelstva v Praze 3, není jediný politik spojený s minulou érou. Razantní personální obměnu podpořila drtivá většina delegátů pražského sněmu. „Vážím si důvěry a jsem rád, že do voleb vstupujeme s takovouto kandidátkou bez politických person, vedle kterých bych ani kandidovat nechtěl a nemohl,“ řekl Alexander Bellu.

Mladý žižkovský konzervativní politik, který se narodil v Itálii, vystudoval Univerzitu Karlovu v Praze na husitské teologické fakultě, poté pracoval na Úřadě městské části Praha 3 jako odborný asistent tajemníka a teprve vloni se stal jako nejmladší v republice předsedou ODS Praha 3,  povede občanské demokraty také do boje o místní zastupitelstvo městské části společně s Tomášem Kalivodou a mladou vinohradskou političkou Gabrielou Pecičovou. „Důvěru zpět nezískáte ani rychle, ani snadno, ale budeme se prát o každý hlas,“ řekl Bellu.

Vidím to mezi 8 až 15 procenty

A jak tedy vidí Alexander Bellu výsledek podzimních komunálek, jaký volební výsledek pro něj bude úspěchem? „Vidím to mezi osmi až patnácti procenty. Musím ale říci, že v současné situaci bude cokoliv nad deset procent úspěch,“ prokazuje střízlivý realismus mladý politik.

Také jsme se zeptali, jaká nálada panuje v pražské ODS? „Nálada je nadějeplná,  s očekáváním dobrého výsledku!“ Řekl nám jeden ze tří  celopražských lídrů a dodal: „Podle mých zkušeností je nálada oproti jiným stranám hlavně stabilní.“  A kdo podle Alexandera Bellu má na to, být dobrým primátorem? „Jednoznačně Bohuslav Svoboda. Je to lídr se zkušenostmi i autoritou,“ zakončil mladý, nadšený politik.