15. srpna 2013

Vyjádření k současnému politickému dění

Jako dlouholetý člen Občanské demokratické strany se musím vyjádřit k současnému politickému dění na naší politické scéně a pokusit se o navržení řešení pro záchranu naší strany.

V celé řadě svých politických komentářů a článků jsem upozorňoval na dlouhotrvající problémy, které naše strana má a které dlouhodobě neřeší. Často jsem kritizoval naše vedení a navrhoval možná řešení k nápravě. Dnes se domnívám, že je tomu možná naposled, co takové řešení k záchraně ODS navrhuji.

Předně bych chtěl konstatovat, že celé dění v ODS již od památného loňského kongresu vede naši
stranu do politické záhuby. Bohužel dnes, když jsem slyšel vyjádření naší místopředsedkyně, paní
Miroslavy Němcové, tak cítím daleko silněji, že se znovu naše celostátní vedení snaží vynechat při svém politickém rozhodování to nejcennější, co ODS zbývá, a to členskou základnu. Jak si může vedení ODS v současné krizi dovolit samo rozhodovat o volebním lídrovi pro předčasné volby, jak si může dovolit rozhodovat o tom, že se volební kongres bude konat až po předčasných volbách, či naprosto nevybíravě prosit bývalého prezidenta pana Václava Klause o podporu ODS, a to vše jen za účelem zakrytí vlastní politické neschopnosti!!! Celé toto stávající vedení je zodpovědné za současnou politickou krizi a stav, ve kterém se ODS nachází. Jen členská základna má být v této situaci legitimována k tomu, aby si vybrala svého politického lídra. K dnešnímu dni má okolo 21 tisíc členů a jsem si stoprocentně jist, že je mezi nimi mnoho lepších politických a volebních lídrů než je, při vší úctě, paní Němcová.

Proto apeluji na každého našeho člena ODS a na místní či oblastní sdružení ODS. Vyvíjejme společně maximální tlak na vyhlášení celorepublikového kongresu ODS a na volbu nového volebního lídra naší strany ještě před konáním předčasných voleb.

Přeji si, aby se ODS znovu stala vedoucí politickou silou nejen na pravicové části politického spektra,
ale i na celorepublikové úrovni. Chci zabránit tomu, aby nastoupila cestu podobného politického zániku jako ODA či US. Proto se nebojme vyměnit naše současné politické představitele a zvolme si nové lídry, které v naší členské základně vychováváme a jistě máme. 

Daniel Rada

člen místní rady
člen regionálního smírčího výboru
zastupitel