12. prosince 2012

Místostarostka Dana Jurštaková pomáhala rozlévat polévku na charitativním adventu

Nejprve třímetrovou vánočku a pak sto porcí gulášovky prodávali Jirkovákům herci Nela Boudová a Václav Glazar, s polévkou jim pomáhala také místostarostka Dana Jurštaková. Během dvou dní přispěli návštěvníci adventu svými nákupy celkovou částkou 82 149 korun na veřejnou sbírku občanského sdružení Prohandicap, která má za cíl shromáždit peníze na nové auto pro handicapované děti a zajistit jim tak dopravu do školy.

Zahájení se zúčastnili také herci Nela Boudová a Václav Glazar, ti spolu s vedením města rozlévali 100 porcí chutné gulášovky. Herci také prodávali obří vánočku, kterou přinesli žáci ze ZŠ Krušnohorská. Po dva dny vystupovaly školky a školy z celého Jirkova, například publikum rozhýbal song Gangnam Style, na který zatančily dívky v mikulášských čepičkách. Nechybělo ani občerstvení - dětský punč s hrníčkem, perníčky z předlouhého řetězu i jednotlivě balené a hasiči prodávali klobásy, svařák a další nezbytnosti.

Perníčky, kremrole, placky, punč, klobásy, ponožky, svícny a další drobnosti kupovali na Jirkovském charitativním adventu ženy i muži. Jako dárek nebo i pro sebe. Přispěli tím na dobrou věc a udělali radost i dětem, které jim své výrobky prodávaly. Padesát tisíc korun se získalo hned první den adventních trhů a zbylých 31 tisíc další den. Tržba ZŠ Budovatelů byla daleko před ostatními školami. Tato akce se koná šestým rokem, poprvé byl výtěžek necelých 29 tisíc, loni už byl 70 800 korun. Letos se opět Jirkováci překonali. Sbírka se uskutečnila v rámci kampaně Jirkov jede o 106, která podporuje veřejnou sbírku občanského sdružení Prohandicap. Adventními trhy sbírka nekončí, 18. prosince se konal Benefiční koncert základní umělecké školy a koncert U Kanára. Během tradiční zámecké akce 24. prosince Živý betlém bude také ještě možnost zakoupit přispět na koupi nového auta.

 

 

 

Dana Jurštaková

místostarostka
členka místní rady
členka oblastní kontrolní a revizní komise