20. září 2018

Každá část Žďáru si zaslouží pozornost!

Náš program nenabízí plané sliby a nesplnitelné sny, ale konkrétní řešení pro každou část Žďáru. Hlavní prioritou pro nás zůstává infrastruktura. Protože bez ní nelze pomýšlet ani na další investice. Projděte si naše priority pro každou městskou část a 5. a 6. října přijďte volit ODS - bude to volba pro lepší infrastrukturu a pro fungující město.

1. Centrum

Ke zlepšení dopravy v centru dojde jedině vybudováním části městského okruhu mezi ulicemi Wonkova, Novoměstská, Jamská a Brněnská. Širší centrum také zatraktivní jeho další revitalizace.

 

2. U Zámku a Zelené hory

Vybudováním informačního centra ve Staré radnici a větší aktivitou při propagaci města na sociálních sítích je třeba zvýšit turistickou atraktivitu města.

 

3. Klafar a Stalingrad

Podporujeme další výstavbu rodinných a bytových domů na Klafaru. Jsme ale pro zmírnění regulací při individuální výstavbě. Na Stalingradě chceme vyřešit areál "U věžičky" a také vybudovat Dům seniorů a Alzheimer centrum na ul. Komenského.

 

4. U Průmyslové školy

Nezbytností je pokračovat v rekonstrukci ulic na sídlišti. Stejně tak stavba sportovní haly gymnázia a SPŠ bude velkým přínosem a je třeba ji dotáhnout do konce.

 

5. Vysočany

Bezpečnost zvýší kruhová křižovatka na ul. Wonkova. Rekonstrukce areálu Bouchalky, kterou jsme již započali, musí pokračovat. Tenisté i fotbalisté si zaslouží důstojné podmínky.

 

6. Nádraží

Prioritu vidíme v revitalizaci ulice Nádražní. Nezbytné je najít řešení dopravní situace na ul. Palachova.

 

7. Vodojem

Zásadní je dokončení rekonstrukce ulic včetně řešení lepší dopravní dostupnosti. Zasadíme se o vybudování cyklostezky ulicí Neumannova až k Domu kultury.

 

8. Mělkovice, Stržanov, Radonín a Veselíčko

Chceme dále pokračovat v rozvoji místních částí v těsné spolupráci s osadními výbory.

 

 

Kandidáti do zastupitelstva města Žďár nad Sázavou za ODS