17. května 2017

Domov dětí a mládeže v Berouně doufá, že získá dotaci

(Berounský deník) Beroun – Domov dětí a mládeže Beroun by se kromě zrekonstruovaného zázemí mohl letos dočkat i nového vybavení do chemické a fyzikální laboratoře, polyfunkční modelářské dílny a učebny ICT a digitálních technologií, a to díky dotaci.

"Nové přístroje, nábytek, nářadí a další věci by měly zlepšit podmínky pro výuku a zároveň by se měla zvýšit uplatnitelnost mladých lidí na trhu práce. Pomoc školám je jednou z priorit této krajské vlády," okomentoval nákup nového vybavení radní pro oblast vzdělání a sportu Jan Skopeček (ODS). Součástí projektu je i zlepšení podmínek pro tělesně postižené školáky nebo návštěvníky domova.
Organizace by měla získat pásový schodolez a univerzální mechanický vozík.
Zda se záměr, který bude stát několik milionů korun, a jenž už krajští radní schválili, podaří uskutečnit, záleží na tom, zda projekt uspěje v Integrovaném regionálním operačním programu. Dotace z něj by pokryla 85 procent nákladů.
"Doufám, že se nám ji podaří získat. Velmi by nám to pomohlo," poznamenala ředitelka domova dětí a mládeže Petra Zavadilová.
Sídlo Domova dětí a mládeže Beroun je v současné době rekonstruováno. Vše zajišťuje jako zřizovatel Středočeský kraj za pomoci středních odborných učilišť z Rakovníka, Berouna, Kladna, Stochova a dalších míst.
"Provádí se kompletní rekonstrukce budovy. Celkové náklady byly spočítané na deset a půl milionu korun," poznamenala Petra Zavadilová k právě prováděné rekonstrukci.