Ing. Tomáš Zajíc

Povolání: provozní ředitel, hudebník
*1979

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Jmenuji se Tomáš Zajíc a rád bych se krátce představil.

Jsem ženatý, mám 2 úžasné syny a westíka Ollie.

Je mi 34 let. Vystudoval jsem VŠE v Praze, obor podniková ekonomika a management.

Již 3,5 roku pracuji v Agrostroji jako odbytový referent. Mám zde na starosti firmu John Deere, pro kterou vyrábíme komponenty pro kombajny. Bude to asi znít v dnešní době, kdy si všichni stěžují, divně, ale já jsem v této práci velmi spokojen. Dostávám zde možnost samostatně rozhodovat, řídit projekty, realizovat se i rozvíjet se. Za neocenitelnou výhodu považuji i to, že pracuji přímo v Pelhřimově a nemusím nikam dojíždět.

Část z vás mne zná spíše jako muzikanta. Jsem saxofonista, perkusionista, kapelník a zakladatel legendární skupiny JazzPilgrim. Vzpomeněme na tradiční vyprodané vánoční koncerty a na pravidelné JamSessiony ve Sklepě (nezapomeňte přijít - každý 3tí čtvrtek v měsíci). Dále hraji v kapelách Raf & spol a Václav Polanský & OnAir. Ve svých volných chvílích vyučuji hru na saxofon a jazzovou interpretaci. Muziku dělám pro čirou radost ze hry, pro radost ze setkávání s muzikanty i s diváky a pochopitelně pro slávu J

Jsem rodilý Pelhřimák a v Pelhřimově žiji celý život. Studoval jsem v Praze, ale každý víkend jsem se vracel zpět. Ruch velkoměsta mi není blízký. Jen velmi těžko bych tam mohl pracovat a žít, už vůbec bych tam nechtěl vychovávat své děti. Je jasné, že Pelhřimov nenabízí tak velké např. kulturní vyžití jako velká města. Každý si zde ale může nalézt tu aktivitu, kterou potřebuje. Opravdu mi zde nic zásadního neschází.

Vždy mě velmi potěší, když nekterý z mých přátel a známých, kteří se odstěhovali například do Prahy za prací, se vrátí zpět žít do Pelhřimova. Není jich málo, což jistě není náhoda. I oni, stejně jako já, cítí, že Pelhřimov je skutečně krásné místo pro život, dost možná, že i to nejkrásnější.