3. května 2016

Vyjádření pražské ODS k usnesení Rady hl. m. Prahy ohledně připojení se ke kampani Hate Free

Pražská ODS nesouhlasí s dnešním usnesením Rady hl. m. Prahy, které se týká spolupráce s Agenturou pro sociální začleňování na kampani Hate Free.

Nejde tolik o samotný obsah usnesení, ale o respekt k pravidlům a institucím. Pokud zastupitelstvo něco neschválí, má Rada jeho vůli respektovat a ne se snažit ho obcházet. V tomto případě pro usnesení nehlasovala ani většina zastupitelů za ANO, tedy stranických kolegů paní primátorky.

“Útoky na pražské kavárny a malování hákových křížů jsem nekompromisně odsoudil. Ale nestandardní kroky paní primátorky nemohu schvalovat. Přestože zastupitelstvo jasně a správně odsoudilo pravicový i levicový extremismus, Adriana Krnáčová se populisticky snaží extremisty selektovat. Nerespektováním usnesení pražského zastupitelstva naznačuje, že chování těch levicových je vlastně v pořádku. Bohužel se z podobného chování může stát norma a to bychom neměli dopustit. Paní primátorka znovu a opakovaně ukazuje, že jsou ji demokratická pravidla cizí a není schopna ani ochotna se je naučit, ” komentuje předseda pražských občanských demokratů Filip Humplík.

Štítky:
tisková zpráva