Jan Dekický

předseda místního sdružení
člen regionální rady

Klimkovická 55/28
708 00  Ostrava – Poruba
CZ

Životopis

Od svého narození v roce 1980 žije v Ostravě, je šťastně ženatý a děti má zatím čtyři. Po gymnáziu začal studovat ekonomii na VŠB-TUO, ale pracovní kariéra se nakonec ukázala být zajímavější a tak studium nedokončil.

Během celého profesního života se věnuje obchodu a marketingu a to i včetně zkušenosti z managerské pozice ve velkém korporátu. V zastupitelstvu je od svých jednadvaceti let. Celkem devět let místostarostuje v Ostravě-Porubě, kde si vyzkoušel i čtyřletou přestávku v opozičních lavicích. Nebyla to příjemná zkušenost, ale cenná, protože díky tomu si je více vědom nutnosti vysvětlovat každé řešení. Průběžně měl na starosti školství, sociální odbor, kulturu. Nyní se věnuje správě nemovitého majetku obvodu – bytů a nebytových prostor a také pozemků.

Vzhledem k pracovnímu vytížení tráví volný čas především s rodinou a to aktivně sportem nebo s manželkou milují cestování. Ideálně neorganizovaně, na vlastní pěst a do destinací, které se zatím neproměnily v továrny na turisty. Aspoň pár dní v měsíci svépomocí rekonstruuje starou roubenou chalupu v Beskydech.

Postoj k roli státu je taková, že nejlepší co může udělat je dát lidem prostor k jejich vlastní realizaci. Právě v posledních měsících koronavirového světa se nejvíce ukázalo, že přehnané a často nedomyšlené zásahy do života lidí přinášejí více škody, než užitku.