15. října 2013

Předvolební debata s kandidátkami do Poslanecké sněmovny

Jak se stalo již tradicí, i tentokrát v čase předvolebních klání, uspořádala organizace Fórum 50% spolu s Nadací Open society fund veřejnou debatu s kandidátkami do Poslanecké sněmovny. Předvolebními akcemi se dnes už známá organizace snaží podporovat vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice.

Předvolební debata proběhla v pondělí 14.10. v Městském muzeu Ústí nad Labem a jako hlavní diskutující byly pozvané nejvýše postavené ženy na kandidátních listinách osmi politických stran, které mají podle průzkumů nejvíce předvolebních preferencí.

Debata byla určena pro širokou veřejnost, která se jí také v poměrně hojném počtu zúčastnila.

Za ODS se diskuse účastnila Mgr. Kateřina Bartošová, která během svých několika vystoupení zmínila přínos předchozích vlád ODS pro tuto zemi a zároveň vyzdvihla body programu pro volby do Poslanecké sněmovny.

Diskuse se převážně točila kolem problémů regionu v rámci sociální oblasti. Zde Kateřina Bartošová zdůraznila snahu ODS daňově podporovat ty zaměstnavatele, kteří nabídnou ženám, maminkám, částečné úvazky či práce z domova. Dále zmínila také svůj osobní záměr pokračovat v podpoře vytváření míst pro děti ve firemních školkách či tzv. dětských skupinách. Nezapomněla rovněž podotknout, že ODS zaměřuje svou pozornost i na mladé, tedy úlevy pro ty absolventy, jež se rozhodnou hned po škole podnikat, nebo naopak daňově zvýhodnit ty podnikatele, kteří nabídnou místo pro absolventa, jenž byl více než 6 měsíců nezaměstnaný.

Debata trvala více než 2,5 hodiny a vzhledem k množství dotazů jistě pomohla kandidátkám ke zviditelnění se, což bylo také jedním z cílů organizátorek.