12. prosince 2016

Chceme mrtvé a nekulturní město?

Čtvrteční článek v Hradeckém deníku opět poukazuje na trend současného vedení našeho města.

www.hradecky.denik.cz

Primátor MUDr. Zdeněk Fink se, jak je citováno v Hradeckém deníku, netají myšlenkou na zrušení společného setkání občanů města u polévky, čaji či punči, které nazval „kratochvílí“, které se již stalo tradicí. Toto prohlášení pana primátora vnímám velice negativně nejen z pozice člena kulturní komise rady města, ale i z pozice občana Hradce Králové.

V minulosti bylo město Hradec Králové hodnoceno jako Nejlepší místo pro život. Jedním z důvodu, čím si zasloužilo toto ocenění, byla právě rozmanitost pořádání kulturních akcí. Samozřejmě i mnoho dalších aspektů, jako velké množství zelených ploch atd.

Chceme mrtvé a nekulturní město? Pomalu k tomu spějeme. Akcí, které jsou podle primátora našeho města zbytečné, je čím dál víc, namátkou lze jmenovat třeba HIP HOP Kemp.

Já jsem se v Hradci Králové narodil a zůstal jsem v něm žít i proto, že zde bylo mnoho kulturních a tomu podobných akcí. Situace je rok od roku horší. Sleduji to dlouhodobě na jednání kulturní komise města, kde mnoho členů této komise se snaží akce, hlavně pro mladé lidi, podporovat, ale zároveň pozoruji i velkou snahu vedení města Hradce Králové některé akce zrušit úplně. Stane se tedy naše město postupem času městem duchů, kde budou pouze nákupní centra a mladí po té, co dostudují, odsud prchnou? To je otázka, kterou si kladu čím dál častěji.

Jaroslav Filip

předseda místního sdružení

Štítky:
kultura a média