4. listopadu 2023

Delegáti Regionálního sněmu ODS potvrdili kandidaturu Vítězslava Schreka pro krajské volby

(www.ods.cz/region.vysocina) Delegáti regionálního sněmu ocenili jeho výborně odvedenou práci na hejtmanství a potvrdili jej na lídra kandidátky pro krajské volby v příštím roce. Stejně tak vyjádřili spokojenost se spoluprací s koaličním partnerem Starostové pro občany a schválili s nimi společnou kandidátku rozšířenou o dalšího partnera TOP 09.

První pětku za ODS reprezentují zvolení lídři za jednotlivé oblasti Havlíčkobrodsko, Jihlavsko, Pelhřimovsko, Třebíčsko a Žďársko. Jmenovitě Veronika Vošická Buráňová, Vítězslav Schrek, Filip Hron, Pavel Nevrkla a Miroslav Skalník.

Vítězslav Schrek, lídr kandidátky, řekl: Podporu delegátů mé kandidatury pro nadcházející krajské volby beru jako významné uznání za mou tříletou práci pro Kraj Vysočina. Těší mě jednotnost a soudržnost napříč regionem, která byla zjevná na regionálním sněmu. Výsledkem této jednotnosti je výrazná podpora jak první pětice kandidátů za ODS, tak souhlas s rozšířenou spoluprací se stranami Starostové pro občany a TOP 09.

Předseda Starostů pro občany Karel Janoušek k plánované koalici sdělil: „Hnutí Starostové pro občany vyhodnotilo spolupráci, kterou uzavřeli s ODS v roce 2019 pro krajské volby, na svém sněmu v září letošního roku. Koaliční spolupráce s ODS je velice dobrá. Členové hnutí mě, jako předsedu hnutí, pověřili uzavřením koaliční smlouvy s ODS, a i s TOP 09 pro krajské volby v příštím roce. Těšíme se na další spolupráci!“

V minulých krajských volbách propadlo 7 972 hlasů do koše, a TOP 09 o necelý jeden hlas nezískala krajské mandáty. Jsme však nadmíru rádi, že tentokrát se připojujeme k úspěšnému tandemu ODS a Starostové pro občany. Spolupráci s ODS jsme si již vyzkoušeli ve sněmovních volbách a nyní s radostí navážeme i prací pro náš kraj, sdělila Martina Ochodnická, předsedkyně krajské TOP 09.

Region Vysočina se tak může těšit na silnou koalici, která bude usilovat o další pokrok pro region.