5. března 2024

ODS a TOP 09 jdou v Pardubickém kraji opět do krajských voleb jako koalice

Lídrem kandidátky ODS a TOP 09 pro krajské volby 2024 je Ladislav Valtr, na čele ho doplní Petra Šimečková a Magda Křivanová

Regionální sněm ODS v pondělí jednomyslně schválil společnou kandidátku ODS a TOP 09, které půjdou do podzimních krajských voleb v osvědčené koalici. Lídrem je krajský radní Ladislav Valtr, na druhém místě Petra Šimečková a na třetím Magda Křivanová. TOP 09 je v první desítce kandidátky zastoupena Michalem Slámou na čtvrtém a Jiřím Skalickým na osmém místě.

Zastupitelský klub ODS a TOP 09 se na krajské úrovni velmi osvědčil. Naše spolupráce je bezproblémová a funguje na bázi plné důvěry. To jsou hlavní důvody, proč jsme se rozhodli jít do letošních voleb opět společně,“ uvedl lídr kandidátky Ladislav Valtr. Toho na prvních třech pozicích doplní dvě ženy. Na druhém místě kandidátky je Petra Šimečková, současná krajská zastupitelka. Profesí je učitelka, proto se v rámci krajského zastupitelstva věnuje zejména oblasti školství. Trojkou je potom Magda Křivanová, ředitelka Muzea v přírodě Vysočina, které je součástí Národního muzea v přírodě. Dlouholetá krajská zastupitelka a někdejší starostka má s regionální i komunální politikou bohaté zkušenosti. Na kandidátce pro krajské volby jsou prostřednictvím jednotlivých kandidátů zastoupeny potřebné odbornosti a profesní zkušenosti ze všech gescí v působnosti kraje a současně také lidé z celého území Pardubického kraje. „Podařilo se nám sestavit kandidátku kompetentních lidí, kteří nejsou lhostejní k tomu, co se okolo nich děje a jsou za nimi vidět konkrétní výsledky jejich práce. Nechybí starostové, odborníci z různých oblastí i různých zájmových skupin, a to vyváženě z celého území našeho kraje,“ sdělil Ladislav Valtr. Zajímavě složená jsou i závěrečná místa kandidátky, kde naleznete zvučná a nadregionálně známá jména, jako jsou například senátor a náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš, poslanec a zastupitel Pardubic Karel Haas, a někteří další. Ti se rozhodli kandidátku svým jménem, prací a pomocí v předvolební kampani podpořit bez ambice dalších funkcí v orgánech kraje. ODS společně s TOP 09 kandidují pod svými stranickými značkami. I v této době, ve spojitosti s vnímáním sice ozdravných, ale nepopulárních a často bolavých opatření v republikové úrovni, chceme držet pomyslnou vlajku a značku. Skutečnou politickou příslušnost tedy nijak účelově v názvu nepřevlékáme ani neschováváme,“ řekl Valtr.

Hlavními motty koalice jsou:

  • ODPOVĚDNOST (tradiční hodnoty, rozvaha, hospodárnost)
  • ODBORNOST (profesionalita, zkušenosti, kompetence)
  • OCHOTA (služby v zájmu regionu a lidí v něm žijících)
  • ODHODLANOST (k nasazení a veřejné aktivitě)

Předpokládané parametry volební kampaně:

  • Výchozí rozpočet pro volební kampaň je koncipován jako vyrovnaný ve výši 2 miliony korun (zdrojově tvořen převážně vklady kandidátů a drobnými sponzorskými dary přes transparentní účet).
  • Do kampaně se kandidáti zapojí zejména ve svých lokalitách.
  • Komunikace regionálních a lokálních témat, po oblastech územně i tematicky.