5. února 2013

Petr Vychodil: Větší transparetnost a informovanost našich občanů

Králův Dvůr – Obyvatelé Králova Dvora už nemusí chodit na veřejná zasedání zastupitelů města. Jejich jednání mohou nyní sledovat z tepla svých domovů.

„Pro větší transparentnost a informovanost občanů, kteří by se rádi našich jednání účastnili, ale zpracovních důvodů nemohou, budeme na naší internetové televizi zveřejňovat záznam z veřejných jednání zastupitelů města. Obyvatelům Králova Dvora je už na internetové televizi k dispozici poslední veřejné zasedání," vysvětlil starosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Město si nahrávání záznamů bude provádět samo, a to prostřednictvím videokamery. „Tento způsob nestojí naše město ani korunu. Nic jsme nekupovali, při nahrávání zasedání používáme starou videokameru," zdůraznil starosta Králova Dvora s tím, že měli nabídku na pronájemnahrávacího zařízení.

Město by to stálo ročně kolem osmnácti tisíc korun. Tím, že si vše zajišťuje samo, šetři kromě peněz za pronájem také mzdové prostředky na pracovní sílu při filmování a další na úpravu filmového materiálu. Ročně se jedná o úsporu desítek tisíc korun.

„Záznam z jednání zastupitelů jsem viděl. Nemá sice takovou kvalitu, jako kdyby byl pořízení profesionálně, ale mě to stačí. Každý z nás si tak může udělat obrázek o jednotlivých zastupitelích," sdělil Pavel Sojka z Králova Dvora.

Na internetové televizi města budou moci příznivci floorbalu zhlédnout také záznam z mezinárodního  zápasu juniorek. V králodvorské hale si to během uplynulého víkendu rozdaly juniorky České republiky a Švýcarska.

„Záznam bude na internetu zveřejněn během týdne," upozornil Petr Vychodil.