27. února 2020

Doprava v Bystrci

Dobrý den,

Zastupitelstvo MČ Brno-Bystrc na jednání 29.1.2020 vyjádřilo podporu záměru prodloužení tramvajového tělesa na Kamechy ve variantě 2 (ražený tunel o celkové délce 320 m, překrytí zastávky Říčanská) dle studie projektové kanceláře Ossendorf Brno ze dne 05.12.2019. Stejné doporučení dal městu Brnu i Dopravní podnik města Brna. O dalším vývoji vás budu informovat v příštích číslech Bystrckých novin.

Děkuji všem občanům z ulic kolem Teyschlova a Černého za vyplnění ankety k parkovacím domům na http://www.bystrc.cz/parkovani.html.

Anketa je stále přístupná. Ukončena a vyhodnocena bude v průběhu března, již teď ale pracujeme s průběžnými výsledky.

Nově najdete na stejném místě webových stránek i minianketu k lokalitě Heyrovského (mezi bloky domů č. 8-18 a 20-30), kde bychom rádi vytvořili cca 10 podélných parkovacích stání, místo současné travnaté plochy. Nebudeme kácet žádnou vzrostlou zeleň, i tak se ale raději ptáme občanů na názor než zaplatíme zpracování návrhu a vyčleníme finální prostředky na realizaci.

Úřad městské části Brno-Bystrc naplánoval na rok 2020 několik oprav účelových komunikací.

V dubnu až červnu 2020 by měly proběhnout akce, které již byly zadány do komise veřejných zakázek. Konkrétně se jedná o lokální opravy chodníků mezi ulicemi Přístavní a Píškovou, opravu části slepé účelové komunikace v ulici Pod Horkou (II. etapa) a opravu 2. části účelové komunikace v úvozu lokality Kozí Horka, p.č. 4605/1.

V druhé vlně nás čeká příprava a vysoutěžení oprav chodníků za MŠ Kachlíkova 21 a na ul. Vejrostova před areálem ZŠ. Oprava schodiště vedle domu Kuršova 1. Bezbariérové úpravy chodníků u domu Ečerova 21,

oprava schodiště v ulici Nad Kašnou a oprava zpevněné plochy mezi ul. Teyschlova a Kuršova slepá.

Tomáš Jára,

předseda místního sdružení ODS Brno-Bystrc, místostarosta