15. dubna 2014

Hradištský místní sněm zvolil svým lídrem do komunálních voleb Stanislava Blahu

Lídrem letošní společné kandidátky ODS a nezávislých osobností v komunálních volbách byl s převahou zvolen místostarosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Blaha na místním sněmu představil základ volebního programu. Jako nejzásadnější označuje zlepšení kvality života Hradišťáků. Prioritami je řešení dopravní situace a s tím úzce související parkování ve městě. Stejně jako doposud, prosazuje nadále podporu obyvatel města, kteří zde mají trvalé bydliště. Chce zdejším pomoci řešit jejich specifické palčivé momenty, jako jsou nepříjemnosti se zloději kol, nebo řádná údržba veřejných prostranství. Jako všude jinde v republice i tady lidé zápolí s byrokracií a usilují o možnost zapojit se do rozhodování ve věcech svého občanského života. I v tom na ně nově zvolený lídr pamatuje.

„K podzimním volbám přicházím s jasnou vizí a už promyšlenými řešeními. Vycházím z toho, že jsem Hradišťák, znám to tady a přináším i nápady, které se už v jiných městech osvědčily a mohou tedy pomoci i tady u nás“, vysvětluje svoje plány Blaha.

K letošní kandidátce ODS a nezávislých osobností se hlásí odborníci, kteří mají bohaté zkušenosti ze svých profesí a organizací. Díky tomu jsou schopní prosazovat veřejné zájmy. „Jak již bylo řečeno, jsme odsud, záleží nám na tom, aby se tady žilo dobře“, uvádí Petr Raška, lékař a zastupitel.

Důrazné zvýhodnění obyvatel s trvalým bydlištěm v Uherském Hradišti je například garantované místo ve školce pro místní, zvýhodněné parkování, slevy na městskou hromadnou dopravu. Novinkou by měl být i nulový poplatek za odvoz odpadu.

„Bydlím v Hradišti stejně jako ostatní lidé, takže taky musím řešit každodenní starosti a radosti. Jsem pozorný k tomu, co zdejší lidé potřebují a pomáhám hledat řešení“, dodává Blaha.

První úkol, který lídr bude ve své funkce řešit, je dokončení společné kandidátky.