24. ledna 2014

Po deseti letech bude ve Zlíně opět pouze jedna ODS

Ve včerejších pozdních hodinách se konaly ve Zlíně dva sněmy občanských demokratů, místních sdružení Zlín a Zlín – město.

Členové obou sdružení rozhodli o zrušení svých sdružení a vytvoření jednoho následnického, do kterého přejdou všichni členové a zvolí si v nadcházejících týdnech nové jednotné vedení.

„Jsem rád, že po kongresu dochází i na místní úrovni k obratu k lepšímu,“ sdělil Stanislav Blaha, nový předseda regionálního sdružení ODS. „Jsem přesvědčen, že dochází k restartu zlínské ODS a opět po devíti letech je jednotná. Dokud nebudeme mít silný výsledek ve Zlíně, nemůžeme mít silný výsledek v kraji!“ dodal Blaha.

„Teď bude následovat několik organizačních technikálií, jako je ustanovení nové rady následnického sdružení, která přijme všechny členy, kteří o to projeví zájem, a následně bude zažádáno o licenci, kterou uděluje výkonná rada ODS,“ sdělil předseda místního sdružení ODS Zlín Miroslav Chalánek. „Pro některé bylo zrušení velmi bolestivé, ale zvítězil rozum.“ Zdeněk Valášek, předseda místního sdružení ODS Zlín – město sdělil, že v jejich sdružení rozhodnutí o zrušení bylo odhlasováno jednomyslně. „Chodili jsme kolem horké kaše několik let a individuální zájmy některých jedinců bránily sloučení. Jsem rád, že Zlín bude jednotný a skončí rozpolcenost či zipování při sestavování kandidátek pro komunální či jiné volby. Teď ODS bude mít jednoho silného kandidáta, který bude zvolen všemi občanskými demokraty.“

„Sloučení Zlínů je prvním krokem a základním předpokladem k získání voličů v krajském městě. Věřme, že tento krok se již projeví v nadcházejících komunálních volbách!“ uzavřel Stanislav Blaha.

Štítky:
Zlínský kraj