10. ledna 2016

Předsednictví ODS ve Zlínském kraji obhájil Stanislav Blaha

ODS zvolila své vedení pro Zlínský kraj. Předsedou se znovu stal starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha, ten také získal nominaci na pozici člena Výkonné rady. Místopředsedou byl zvolen statutární ředitel společnosti z Kroměříže Petr Klár. Společně s nimi proběhla volba i na další pozice ve dvanáctičlenném krajském vedení strany.

 

Za prvořadý úkol nové regionální vedení považuje přípravu a realizaci kampaně pro letošní krajské a senátní volby. „Čeká nás hodně práce, důraz budeme klást na komunikaci se členy a příznivci a jejich praktické zapojení do stranické práce i propagace strany,“ shrnul předseda krajské organizace Stanislav Blaha.

 

Ten také zdůraznil důležitost neustálého aktivního přístupu k rozvoji strany a komunikaci principů, které reprezentuje. „Je to jako jízda na kole, podařilo se nám znovu nastartovat, a teď musíme pořád šlapat, jinak se zastavíme a z kola spadneme.

 

Sněm také zvolil lídra kandidátky pro letošní krajské volby. Tím se stal dlouholetý starosta Vlčnova Jan Pijáček.

 

Sněmu se účastnili kromě delegátů ze Zlínského kraje i hosté. V čele s předsedou ODS Petrem Fialou přijeli všichni místopředsedové - Jan Zahradil, Miloš Vystrčil, Martin Kupka, Evžen Tošenovský a Martin Novotný. Ti všichni si ze Zlína odváželi podporu při obhajobě svých stranických postů. Nové celostátní vedení občanských demokratů bude zvoleno již za týden v Ostravě.