3. října 2014

ODS je mým názorům nejbližší

Představujeme naše kandidáty

Proč jste se rozhodl kandidovat v komunálních volbách?

Jsem dlouholetý pravicový volič a ODS je strana s tradicí. S ohledem na to, že je mým názorům nejbližší, se chci podílet na její renesanci.

Co máte na Liberci rád?

Liberec je moje srdeční záležitost. Miluji hory, narodil jsem se zde a dá-li bůh, tak tu i umřu. Dle mého názoru je Liberec ideální město k životu a chci se podílet na jeho rozvoji.


Co se od revoluce v Liberci změnilo k lepšímu a kde naopak vidíte největší nedostatky?

Po revoluci se zásadně zlepšily podmínky hlavně pro lidi, kteří chtějí něco dokázat. Bohužel z politiky se stal byznys a většina populace hledá jednoduchá řešení, která ale v tomto případě neexistují.

Na co by se nové zastupitelstvo podle Vás mělo primárně zaměřit?

Na průhlednost městských zakázek, maximální otevřenost a prosazování správných, někdy však nepopulárních řešení.

Jaká oblast týkající se správy města je Vám blízká?

Jako lékař, který dvacet let pracuje v nemocnici, se domnívám, že ke zdravotnictví se mohu fundovaně vyjádřit. Naopak o věcech, kterým nerozumím, bych nechal rozhodovat povolané.

Jak byste krátce charakterizoval volební program ODS do komunálních voleb?

Prosazovat rozhodnutí, které zlepší život v Liberci, abychom na naše město mohli být hrdí.

Co v životě považujete za svůj největší úspěch?

Fungující rodinu a tři zdravé děti.

Co děláte, když máte volný den?

Jelikož volných dní moc nemám, snažím se je trávit s rodinou a vedu děti k lásce ke sportu a úctě k životu, který má smysl, jen když člověk pomáhá jiným.

S jakou libereckou osobností byste rád zašel na večeři? A neomezujme se jen na současnost.

Nikoho konkrétního nemám, ale šel bych s jakýmkoliv slušným člověkem (těch není nikdy dost). Nebo vlastně bych rád zašel na večeři s mým dědečkem, který zemřel týden před narozením druhého syna, a kterému bych toho chtěl mnoho říci. 

Nedávno jsme si připomněli invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa, jak na Vás v tomto kontextu působí ankety v médiích, které odkryly nevědomost mladých lidí o tom, co se tehdy stalo?

Bohužel zkušenost nelze přenést na jiné generace. Obávám se, že některé události se budou muset opakovat, aby lidé pak alespoň další dvě generace nezapomněli. Velká část národa uvažuje krátkozrace, když preferuje plnou lednici dnes, aniž by myslela na budoucnost a svoje děti. Navíc málokdo je ochoten pro zlepšení své životní úrovně něco aktivně udělat